Verder met een Okuma cursus

Naast onze opleidingen tot CNC operator, geven we ook cursussen in andere besturingssystemen. De Okuma cursus is er daar één van. Hiermee kun je in 5 dagen de Okuma besturing beheersen.

Okuma is een besturing die de productie snel en flexibel kan aanpassen aan de lopende opdrachten. Tijdens de Okuma cursus van Verder in Techniek leert de cursist werkstukken volgens tekening zelfstandig te programmeren.

Onze Okuma cursus kan gevolgd worden als aanvulling op onze opleiding CNC draaier / frezer óf bijgewoond worden door werknemers van een machinefabriek die bijgeschoold moeten worden. Wel is kennis van frezen en ervaring op niveau 2 verspanen gewenst. Het bewerken van o.a. rechten & cirkels, gereedschapscorrecties, bewerkingscycli, onderprogammatechniek en data-overdracht zijn ‘gesneden koek’ na onze Okuma cursus.


Kosten en duur van de Okuma cursus

De Okuma cursus kan ingezet worden naar behoefte. Graag maken wij voor u een offerte op maat.


Aanmelden?

Ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden voor onze Okuma cursus? Klik hier.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op via telefoonnummer 0314 - 724 924 of laat hier je gegevens achter zodat wij contact met jou op kunnen nemen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Okuma is ‘gesneden koek’ na deze cursus”

"Sinds 1979 werk ik met NC / CNC machines. De eerste praktijk ervaring deed ik op bij de Fa. Dikkers in Hengelo met een Max Muller van Gildemeister. Deze had een General Elektric besturing en werkte nog volledig op ponsbanden. 

Bij Wouter Witzel in Losser, waar ik meer dan 30 jaar werkzaam ben, heb ik diverse functies vervuld. Eerst als productieleider en later als TMP Engineer heb ik diverse machines uitgezocht en getest, waaronder een 6-tal bewerkingscentra met diverse Fanuc besturingen, 3 draaibanken met een Fanuc besturing, 2 draaibanken met een Multronic besturing,  2 Okuma draaibanken uit 2000 met een  OSP besturing en 2 Okuma bewerkingscentra met een OSP besturing.

Een 3-tal draaibanken heeft o.a. een dubbele turret. De Okuma bewerkings-centra uit 2003 en 2005 zijn uitgerust met een 'Turn-cut' die als draaibank geprogrammeerd wordt en een C-As waarmee ellipsen en andere vormen gedraaid kunnen worden.

Als docent van Verder in Techniek school ik werknemers van een machinefabriek bij in Okuma. Dat brengt hen verder en het bewerken van o.a. rechten & cirkels, gereedschapscorrecties, bewerkingscycli, onderprogammatechniek en data-overdracht is ‘gesneden koek’ na onze Okuma cursus."