Snel een vakkundige medewerker in huis

De continue ontwikkelingen in de metaalbewerking vragen om goed opgeleide mensen met hart voor het vak. Verder in Techniek helpt het bedrijfsleven in de metaalindustrie verder met goed opgeleide en gemotiveerde CNC operators. Na een strenge selectieprocedure (+/- 6 van de 100 aanmeldingen mogen de opleiding volgen) leren leerlingen in slechts 8 weken bij ons het vak. Ze leren CNC programmeren met de meest recente CNC simulatie software en worden getraind op de meest geavanceerde CNC DMG MORI machines, voorzien van de nieuwste besturingssystemen en software. Na 8 weken zijn ze in staat nauwkeurig, productief en economisch producten van de hoogste kwaliteit te vervaardigen. En kunnen ze direct bij u aan de slag!


De opleiding

De opleiding tot CNC operator bij Verder in Techniek is opgezet door praktijkmensen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het CNC verspanen. Deze compleet nieuwe manier van opleiden heeft inmiddels al veel mensen aan het werk geholpen!

Er wordt opgeleid met én op ultramoderne CNC DMG MORI machines, voorzien van de nieuwste besturingssystemen en software. Ook de conventionele basis wordt niet vergeten. Het opleidingsniveau is gebaseerd op kenteq en crebo richtlijnen voor allround verspaner niveau 2.

Onze leerlingen leren in een periode van 8 weken:

  • Het inrichten en bedienen van CNC machines t.b.v. producten vervaardiging.
  • Het instellen en programmeren van een CNC machinebesturing.
  • Toezicht en controle te houden om een beheerst bewerkingsproces mogelijk te maken. 
  • Specificaties van werkstukmaterialen, specifieke machine uitrusting en machine eigenschappen. 
  • Het benodigde verspanende gereedschap en opspanmiddelen te selecteren om de juiste bewerking uit te kunnen voeren.
  • Een ‘test’ run uit te voeren met behulp van computer simulatieprogramma’s.
  • Het corrigeren en bijstellen van zowel het machine- als bewerkingsproces t.b.v. een verhoogde constante kwaliteit van het eindproduct. 

 

Kosten opleiding

Aan de opleiding zijn geen kosten verbonden. Voor de gemotiveerde, door ons opgeleide CNC frezers / draaiers worden in de eerste periode scholingsfees in rekening gebracht. Na deze periode kan de werkgever de kandidaat in dienst nemen of de samenwerking stoppen.


Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 0314 - 724 924. Direct een afspraak maken met onze vertegenwoordiger? Klik hier en wij nemen z.s.m. contact op!

 


 

"Er ontstaat steeds meer behoefte aan vakkennis"

"Elk initiatief om onze kennismaatschappij te versterken ondersteun ik van harte. Vroeger had je de bedrijfsscholen die in korte tijd hun medewerkers konden opleiden. Je ziet dat er steeds meer behoefte ontstaat aan vakkennis. De reguliere scholen missen vaak toch de aansluiting met het bedrijfsleven en het duurt relatief lang voordat ze beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Ik hoop ook dat dit soort initiatieven een positieve bijdrage leveren aan beroepen in de metaal. Vaak leeft er een beeld van een zwaar en vies beroep. Zeker bij een beroep als CNC operator is dit zeker niet het geval. Je werkt met High Tech machines en besturingen. Het is een prachtig vak met mooie technische uitdagingen!"