Verder in Techniek reikt eerste niveau 4 certificaten uit

Verder in Techniek heeft deze week de eerste niveau 4 certificaten uitgereikt aan een groep ervaren verspaners die in 8 weken zijn opgeleid tot verspaningstechnoloog niveau 4 CNC frezen en draaien. De praktijkgerichte opleiding in Doetinchem zet hiermee een nieuwe stap die indirect de bedrijven waar de verspaners werken, naar een hoger niveau zal tillen.

Ervaren verspaners in 8 weken opgeleid tot niveau 4 CNC-verspaningstechnoloog

Diepgang en een hoog tempo: zo bestempelt Harm Kort de niveau 4 opleiding bij Verder in Techniek in Doetinchem. Harm heeft samen met praktijkbegeleider Ron Sanders en Peter Holtslag van Verder in Techniek deze bijzondere opleiding ontwikkeld. Het is een vervolg op de basis opleiding CNC frezen en draaien, die al enkele jaren met succes loopt.

Investeer in je mensen

Peter Holtslag: “Bedrijven investeren in hun machinepark. De beste doen dat continu om voorop te blijven lopen. Maar investeer nu ook meer in je mensen zodat je méér uit de machine en de gereedschappen kunt halen. Daarvoor hebben we deze niveau 4 opleiding ontwikkeld.” In 8 weken tijd hebben de verspaners, waarvan sommige met 10 jaar ervaring, geleerd over de nieuwe freestechnologie waarmee de productiviteit verbeterd kan worden. Ook hebben ze inzicht gekregen in de theorie van het verspanen om in hun eigen werk sneller de juiste keuzes te kunnen maken om én hoge kwaliteit én hoge productiviteit te combineren met proceszekerheid. “Het unieke aan onze opleiding is dat ze de theorie na 2 uur gaan toepassen in de praktijk, op onze eigen machines”, zegt Harm Kort over het succes van de aanpak van Verder in Techniek. Ook het thema machine setup utilization is uitgebreid aan bod gekomen, omdat omsteltijden een wezenlijke invloed hebben op de economische productiviteit. Uit de reacties merken Harm en Peter dat de verspaners van deze eerste groep hetgeen ze leren in de 8 weken durende opleiding, meteen toepassen in hun werk. Dat is precies hetgeen ze voor ogen hadden bij het ontwikkelen van de niveau 4 opleiding. Zo wordt uiteindelijk de verspanende industrie naar een hoger niveau gebracht.

Op de foto de eerste groep verspaningstechnologen met hun niveau 4 certificaat. Ze werken bij Te Booy in ’s Heerenberg, Pillen in Lichtenvoorde, Van Raam in Varsseveld en bij Linco Doesburg. Helemaal rechts Ron Sanders en Harm Kort.

2018-05-17T09:06:33+00:00