Okuma CNC 

Het van oorsprong Japanse technologiebedrijf Okuma heeft een even opmerkelijke als inspirerende geschiedenis. Hoewel Okuma CNC een bekende naam is in de metaalindustrie, weten niet veel mensen dat deze wereldspeler in 1898 begon met Okuma machines die waren bedoeld om op industriële schaal smakelijke noedels te produceren. Tegenwoordig serveert geen enkele Okuma draaibank nog Japanse gerechten, maar de innovatieve geest waarmee het bedrijf ooit begon heeft zich wel vertaald naar een serie geweldige CNC machines die over de hele wereld worden gebruikt.  

Okuma Japan 

Okuma Japan is uniek als organisatie, omdat het de enige firma ter wereld is die een compleet assortiment aanbiedt van CNC apparatuur, uitrusting, software en besturingsmodules. Voor de Nederlandse metaalsector is Okuma als Europese partner in Duitsland gevestigd. De CNC freesmachines en draaibanken van Okuma worden veel gebruikt, wat voor Verder In Techniek de belangrijkste reden is om het werken met Okuma apparatuur en besturingssystemen ruime aandacht te geven in de CNC opleiding 

Bekijk de brochure

Okuma CNC programmering 

De theorie en praktijk van Okuma CNC programmering zijn een standaard onderdeel van de vaardigheden die een goede CNC operator moet beheersen. Naast de producten van de andere grote spelers in CNC technologie Heidenhahn en Fanuc is het programmeren en besturen van Okuma CNC software dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding bij Verder In Techniek, omdat de kans groot is dat een startend CNC specialist met de hard- en software van Okuma in aanraking komt. 

Meld je nu aan