Versnelde praktijkopleiding CNC Operator2018-10-18T11:34:35+00:00

Praktijkopleiding CNC Operator niveau 2+

Tijdens je opleiding tot CNC Operator word je getraind door ervaren professionals uit het vak. In ons praktijklokaal werk je in kleine klassen met de modernste technieken en maak je elke week je eigen product. Na je opleiding kun je zelfstandig kwaliteitsproducten vervaardigen op hightech CNC machines. Met de zeven producten die je zelf maakt, laat je je toekomstige werkgever zien wat je in huis hebt.Het programma

 • Lezen en interpreteren van opdrachten, werktekeningen en schetsen.
 • Controle producten en documentatie.
 • Controleren, bevestigen, opspannen van materiaal en afstemmen van gereedschappen in de machine.
 • Oproepen, invoeren en wijzigen van CNC programma.
 • Bepalen van de verspaningscondities en parameters.
 • Programmeren, instellen en afstellen van de machine.
 • Deelnemen aan product reviews.
 • Simuleren en bijstellen van programma’s.
 • Bedienen van machines en uitvoeren van bewerkingen volgens voorschriften m.b.t. CAM.
 • Meten en controleren van het eigen werk, zowel tussentijds als bij de eerste productcontrole.
 • Vastleggen en opslaan van gebruikte CNC programma’s.
 • Eventueel meedenken over het ontwerp va het product.

Je stage

Na je opleiding breng je je kennis gedurende acht weken in de praktijk bij een van onze vele stagebedrijven. Dit kan bijvoorbeeld bij WILA, Kinkelder, Pillen, Industrial Parts Te BooyDonghua, Coremans of VSH.

Waarom in acht weken

Verder in Techniek is opgezet voor mensen die al een carrière achter de rug hebben en zich willen omscholen naar een vak met toekomst. De opleiding is door praktijkmensen opgezet die eerst de behoefte van bedrijven in kaart hebben gebracht. Met deze focus zijn we in staat om gemotiveerde mensen in acht weken om te scholen naar het vak van CNC Operator. Dat dit mogelijk is bewijzen de 250 studenten die we aan een baan hebben geholpen. Inmiddels behoort Verder in Techniek tot de grootste opleiders van CNC Operators.

Wat kun je met je opleiding

Na het succesvol afronden van je opleiding en stage kun je echt aan de slag gaat. Dit kan zijn via een uitzendbureau, of rechtstreeks bij een werkgever. Hiermee geven we je de ultieme kickstart van je carrière als CNC Operator!

Ben je geschikt

Man of vrouw, jong of oud, ervaren of onervaren… Als je werkeloos bent of dreigt te worden, techniek mooi vindt, leergierig bent én bereid bent om in ploegen te werken, kun je je aanmelden voor dit programma. In twee gesprekken en assessments wordt vervolgens je geschiktheid getoetst. Bij geschiktheid, gaat je traject van start.

Investering

De belangrijkste investering die we van je vragen is inzet. Als je een WW-uitkering hebt, behoud je je uitkering tijdens je opleiding en heb je vrijstelling van je sollicitatieplicht, zodat je je volledig kunt focussen op je leertraject.

Klik hier om de cursusflyer te downloaden.

AANMELDEN

Meld je nu aan en je maakt het in de techniek?

Aanmelden

Doe als Mark

‘Carriëre switch opent nieuwe deuren’

“Ik was bedrijfsleider bij een organisatie met zorg voor dieren, waar we o.a. een dierenambulance en ook een dierenpension hadden. Na mijn verhuizing naar de Achterhoek wilde ik hier aan de slag, maar dat viel aanvankelijk niet mee. Ik ben erg geïnteresseerd in techniek en hoe worden dingen gemaakt.

Mark van Maaren

INFORMATIE AANVRAGEN

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?

Vraag informatie aan