Verder in Techniek opent tweede vestiging in Scherpenzeel

Wij zijn erg trots te mogen verkondigen dat wij gaan uitbreiden! Verder in Techniek opent een extra locatie in Scherpenzeel. “Als er niet genoeg vakmensen van de huidige opleidingen komen, zullen wij als branche de mensen zelf moeten gaan opleiden”, aldus Oscar Fränzel, eigenaar van Veros Metaalwerken BV en mede-initiatiefnemer voor de tweede vestiging van Verder in Techniek in Scherpenzeel (GLD). Als eigenaar van een machinefabriek loopt hij, net als collega’s in de branche en oprichter van Verder in Techniek Peter Holtslag, al jarenlang aan tegen een tekort aan goed geschoolde vakmensen.

Locatie Verder in Techniek Scherpenzeel

Grote vraag vanuit de sector

De metaalsector heeft dringend behoefte aan extra arbeidskrachten. Het tekort aan leerlingen en vakdocenten zorgt ervoor dat er verschillende technische richtingen in één opleiding komen, waardoor het te breed wordt om iemand echt goed op te leiden op een niche gebied als CNC verspaning. Daarnaast wordt vaak ervaren dat de kwaliteit van de reguliere opleidingen niet aansluit bij wat er gevraagd wordt op de arbeidsmarkt. Met de tweede vestiging van Verder in Techniek kan er gezamenlijk op ingespeeld worden. Wij zorgen ervoor dat we in Nederland, ook in de toekomst, vakmensen én vakkennis behouden door enthousiaste mensen bij- of om te scholen tot CNC operators binnen enkel 8 weken! Meer weten over de mogelijkheden? Bekijk het aanbod van Verder in Techniek

Samenwerking met Veros in Scherpenzeel

In de afgelopen jaren is er vaker contact geweest Oscar Fränzel en Peter Holtslag van Verder in Techniek. Begin 2020, na weer een negatieve ervaring met de examinering van een BBL-leerling, nam Oscar weer contact op met Peter om te kijken of er samengewerkt kon gaan worden. Zo is het idee ontstaan voor het openen van een tweede vestiging van ‘Verder in Techniek’ in Scherpenzeel (GLD). Veros heeft inmiddels ruim 40 jaar ervaring op het gebied van CNC verspanen, is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de branche en weet waar de metaalsector behoefte aan heeft. Vandaar de goede match met het huidige opleidingscentrum Verder in Techniek in Doetinchem. Hier zijn inmiddels al meer dan driehonderd mensen opgeleid en omgeschoold voor een nieuwe carrière in de metaalsector. Een perfecte basis voor een goede samenwerking noemen wij het!

Praktijkgerichte opleiding in CNC verspaning

Door deze samenwerking zal er veel kruisbestuiving ontstaan vanuit beide bedrijven, waardoor de huidige cursussen up-to-date blijven aan de praktijk en er gezamenlijk ook nieuwe praktijkgerichte opleidingen kunnen ontstaan. Natuurlijk zijn deze opleidingen allemaal gericht op het omscholen en bijscholen in het vak van CNC verspaning. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Tweede vestiging opent op locatie Scherpenzeel

Door het openen van een nieuwe locatie kunnen er nog meer mensen tegelijkertijd in 8 weken worden opgeleid tot CNC operator waardoor er meer vacatures in de branche vervuld worden. Daarnaast zijn we nu nog beter bereikbaar door het openen van deze extra locatie, omdat deze centraal gelegen is in Nederland. De locatie van het nieuwe opleidingscentrum in Scherpenzeel is gevestigd in het pand van Veros. In mei zal hier de eerste opleiding starten en we kijken ernaar uit om hier enthousiaste en leergierige mensen te mogen verwelkomen!

Voor meer informatie neem gerust contact op met ons.

In het nieuws:

WAAROM DEZE OPLEIDING?

  • In 8 weken opgeleid

  • Gratis instromen

  • 95% baangarantie

  • Voor iedereen geschikt

Direct aanmelden?

Schrijf direct je in voor deze opleiding.

Direct aanmelden

Gooi het roer om

Het blijft bijzonder

‘Als je als meisje vwo hebt gedaan, dan ga je daarna naar de universiteit of het hbo. Een mbo-opleiding in de metaalbewerking zal dan nooit in iemands hoofd opkomen, het is simpelweg geen optie. Dat ik het later toch als optie ben gaan zien, was echt een openbaring. En als je dan zonder enige ervaring of relevante vooropleiding toch aan zo’n omscholingstraject mee mag doen, dan moet je die gouden kans met beide handen aangrijpen.

Marjolein Doets

Vrijblijvend contact

Laat je vrijblijvend voorlichten door een van onze experts.

Contact opnemen
Verder in Techniek V&A Advertorial