Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de versnelde opleidingen. Vind je hier niet de informatie die je nodig hebt, bel of mail en we zorgen snel voor een passend antwoord.

Leslokaal versnelde opleidingen CNC Operator

Wat is CNC verspanen?

CNC is de afkorting van Computer Numerical Control. Dat wil zeggen dat de machine volledig automatisch aan de hand van een computerprogramma wordt bestuurd. Verspanen is het verwijderen van materiaal met een beitel, waardoor spanen ontstaan. Door middel van het draaien van het product (draaien) of het draaien beitels (de frees) ontstaat de vorm van het product. Dit kan een product uit metaal, kunststof of hout zijn. Door CNC verspanen zijn we in staat om zeer nauwkeurig te werken waardoor we met de grootste precisie onderdelen kunnen vervaardigen. Deze onderdelen gebruiken we allerlei toepassingen, van grote machines tot de kleinste instrumenten in laboratoria.

Wanneer starten de volgende versnelde opleidingen?

De startdata van de versnelde opleidingen CNC draaier / frezer (CNC Operator niveau 2) vind je in de cursusagenda op de homepage. De versnelde opleidingen worden gegeven op aanvraag.

Hoe kan het dat je in 8 weken volledig geschoold wordt?

Tijdens de versnelde opleiding krijg je 320 uur praktijkles. Reguliere opleiding besteden meestal niet veel meer uren aan hun praktijklessen. Effectiviteit bereikt Verder in Techniek door juist dat te doen wat nodig en het overbodige achterwege te laten. Door deze gestructureerde en zorgvuldig geplande aanpak met moderne simulatiemiddelen is het studeren bij Verder in Techniek daarom bijzonder efficiënt.

Wordt iedereen toegelaten tot de versnelde opleiding?

Affiniteit met techniek en voldoende motivatie zijn een voorwaarde. Omdat we zeker willen weten dat je de versnelde opleiding met goed gevolg doorloopt hebben we een vrij strenge selectieprocedure en maak je vooraf een assessment. Als je die met goed gevolg hebt doorlopen wordt je toegelaten tot de versnelde opleiding.

Is de versnelde opleiding bekend bij het UWV?

Ja, verder in Techniek heeft een convenant met het UWV etc. Je kunt je aanmelden via ‘mijn werkmap’ op werk.nl.

Kunnen jullie baangarantie geven?

Er is een groot aantal vacatures in de techniek. Dit komt door de vergrijzing en onvoldoende aanwas door reguliere opleidingen. Daarbij hebben we goede contacten met ons netwerk, waardoor we makkelijker mensen die we opleiden verder kunnen helpen. Van de ruim 200 mensen die we hebben opgeleid is 94% is nog steeds aan het werk (opgave UWV).

Hoe garanderen jullie kwaliteit?

Verder in Techniek is aangesloten bij de branchevereniging NRTO. Een vereiste aan het NRTO- lidmaatschap is het behalen van het NRTO-keurmerk waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.. Het keurmerk staat voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche.