Omscholen tot CNC verspaner

Na 14 jaar diverse kantoorfuncties te hebben uitgeoefend vond Nic Swelsen dat het tijd werd voor iets anders. Hij liet zich omscholen tot CNC verspaner bij Verder in Techniek. Het kriebelde bij hem al jaren om naar eigen zeggen: ‘meer met mijn handen te doen’. Eind 2019 kreeg hij, door omstandigheden, nogmaals de kans om eens goed na te denken over hoe nu verder. “Ik heb dan ook de knoop definitief doorgehakt en besloten om mezelf om te laten scholen tot CNC verspaner.” Zijn broer is CNC frezer en zijn vader ontwerpt en bouwt astronomische uurwerken, dus werken in de techniek was hem zeker niet onbekend. Nic ruilde letterlijk zijn stropdas in voor de micrometer en schoolde zich om tot CNC verpaner.

Nic liet zich omscholen bij Verder in Techniek
Uit Nic zijn eigen werkervaring in de arbeidsbemiddeling weet hij als geen ander dat er een groot tekort is aan vakmensen in de verspaning. De mogelijkheden om je te kunnen omscholen tot CNC verspaner zijn dan ook schaars. “Een reguliere opleiding tot CNC verspaner duurt enkele jaren en daarbij heb ik als 40-jarige man met een gezin geen mogelijkheid om fulltime de schoolbanken in te gaan. Gelukkig ben ik uiteindelijk in contact gekomen met Verder in Techniek te Doetinchem. Hier zorgen ze ervoor dat je in acht weken tijd startbekwaam bent, waarna je 10 weken stage loopt bij een bedrijf,” zegt Nic. Verder in Techniek biedt op de praktijk afgestemde MBO opleidingen aan, waar we doen wat nodig is en waar we het overbodige achterwege laten. Zo zorgen wij ervoor dat je na een kort en intensief traject klaar bent om aan de slag te gaan! Meer weten?

Lees hier meer over onze aanpak >>>

De komst van COVID-19
Nadat Nic twee weken op locatie de opleiding heeft gevolgd, kwam COVID-19 de hoek omkijken. Hierdoor moest hij vanuit huis zijn opleiding vervolgen vanwege de maatregelen die getroffen moesten worden. “Dit was natuurlijk een flinke klap aangezien het een versnelde praktijkopleiding is… Verder in Techniek heeft, ondanks deze maatregelen, het programma goed kunnen aanpassen aan de omstandigheden. Zo kon ik de opleiding vervolgen middels thuisstudie en 1 op 1 praktijkdagen. Het voordeel hiervan was dat ik een hele dag een leraar voor mijzelf had. Hierdoor heb ik opleiding tot CNC verspaner alsnog met succes kunnen afronden!”

Werkervaring en toekomstvisie als CNC verspaner
Door de coronacrisis nam de onzekerheid rondom werkgelegenheid in de sector tevens toe. “Bij QRMS in Neer heb ik ondanks de crisis de mogelijkheid gekregen om te starten met een leerzame stage in de verspaning. Natuurlijk was het hier een stuk rustiger dan normaal, maar daarom wel hét moment om mij goed te kunnen begeleiden en verder op te leiden tot CNC verspaner,” aldus Nic.

Twan Wulms, eigenaar van QRMS, vindt het heel belangrijk dat zijn medewerkers ervaren en leren door zelf te doen en proberen. Volgens hem is dit de beste manier om het vak vanaf het begin te leren. Dat wil zeggen dat een CNC verspaner zelfstandig programma’s leert maken in ISO codes, materialenkennis opdoet, maar ook gereedschappen, meetinstrumenten en de machines ‘eigen’ maakt.

De eerste maanden bij QRMS zitten er voor Nic inmiddels op. Zijn inzet is beloond met een vaste aanstelling. “De werkstukken worden steeds uitdagender en het is duidelijk dat ik nooit uitgeleerd zal raken in het vakgebied. QRMS is een bedrijf met ambities en dat past bij mij! Ze zijn constant in beweging en bezig met innoveren. Hoe kan het beter, mooier, sneller? Die vraag staat centraal met kwaliteit en perfectie als uitgangspunt. Ik werk in een leuk team als CNC verspaner en ik mijn collega’s dankbaar voor de fijne werkomgeving en de dagelijkse ondersteuning in het leerproces. Zelf zie ik een hele mooie toekomst tegemoet bij QRMS, ik zit hier prima op mijn plek,” zegt Nic.

Bekijk hier jouw potentiële werkgevers >>>

Wil jij je ook omscholen tot CNC verspaner?
“Mochten er mensen zijn die ook overwegen om zich om te scholen, dan is werken in de verspaning een geweldige oplossing. Met gevoel voor techniek en een passie voor perfectionisme kom je bij Verder in Techniek helemaal aan je trekken.”

Bedankt voor jouw enthousiasme Nic, het was een enorme eer om jou te mogen opleiden tot gecertificeerde CNC verspaner! Ben je ook benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Graag sturen we je per e-mail extra informatie toe of neem vrijblijvend contact met ons op.

Informatie aanvragen >>>

Opleidingskalender

Je kunt instappen voor de volledige opleiding of voor het volgen van een module op onderstaande data:

Doetinchem

5 december 2022 t/m 3 februari 2023

6 februari 2023 t/m 31 maart 2023

3 april 2023 t/m 26 mei 2023

30 mei 2023 t/m 21 juli 2023

14 augustus 2023 t/m 6 oktober 2023

9 oktober 2023 t/m 1 december 2023

4 december 2023 t/m 2 februari 2024

Nog maar 9 dagen tot de volgende training!

Direct inschrijven of meer informatie

Scherpenzeel

9 januari 2023 t/m 3 maart 2023

13 maart 2023 t/m 5 mei 2023

15 mei 2023 t/m 7 juli 2023

21 augustus 2023 t/m 13 oktober 2023

23 oktober 2023 t/m 15 december 2023

Nog maar 44 dagen tot de volgende training!

Direct inschrijven of meer informatie

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR ONZE OPLEIDING

Direct inschrijven of meer informatie