CNC besturingssystemen

In de metaalindustrie werken professionals wereldwijd met verschillende CNC besturingssystemen. Deze systemen hebben elk hun eigen voordelen en sterke punten, dus ook bij Nederlandse metaalbedrijven hangt het er maar net vanaf welke CNC software er wordt gebruikt. Veel CNC besturingssystemen kunnen worden gebruikt in combinatie met verschillende types CNC freesmachines, CNC draaitafels en CNC (kotter-) boren. Dit is voor Verder In Techniek de reden om ervoor te zorgen dat onze leerlingen met alle vooraanstaande CNC besturingssystemen kunnen werken, zowel wat de programmering betreft als in de praktijk op de werkvloer. 

Heidenhain, Fanuc en Okuma CNC

De bekendste producenten van CNC besturingssoftware zijn de firma’s HeidenhainOkuma en Fanuc. Natuurlijk vinden al deze producenten zelf dat ze de allerbeste besturingssystemen maken die er bestaan, maar voor jou als toekomstig CNC specialist is het natuurlijk wel zo handig als je met alle drie de merken om kunt gaan. Zo maak je jezelf een interessante kandidaat werknemer voor alle grote bedrijven in de Nederlandse metaalbewerking, ongeacht aan welk systeem ze daar de voorkeur geven.  

Verder kijken dan een specifiek CNC besturingssysteem

In je 5-daagse training leer je de CNC besturingssystemen van Siemens, “shopmill” en “shopturn“ heel goed kennen. Daarnaast kan je ook besturingssystemen van Okuma CNC, Fanuc en Heidenhain  leren. Zodat jij nog steviger in je schoenen staat als je straks de arbeidsmarkt op gaat. Daarnaast zit er nog een voordeel aan het werken met verschillende systemen. Door de verschillen en overeenkomsten tussen de merken te begrijpen leer je verder te kijken dan de programma’s zelf. Zo krijg je een nog beter inzicht in het hoe, wat en waarom van de systemen waarmee jij straks de mooiste producten verspaant. 

Bekijk de brochure
CNC besturingssystemen

CNC Software

Met de juiste kennis van CNC software kun je als CNC operator complexe en geavanceerde apparatuur bedienen, programmeren en optimaliseren. Daarom besteden we tijdens de opleiding veel aandacht aan de werking van de programma’s waarmee je gaat werken. Dat doen we door eerst de theorie te behandelen, maar al snel ga je zelf aan de slag met de software. Eigenlijk is het programmeren van CNC besturingssystemen net gamen, maar dan op professioneel niveau. Toch blijft het niet bij spelen met de mogelijkheden, want al heel snel ga je met jouw kennis van de programma’s echt aan de slag om je ontwerpen uit metaal te verspanen. Dat gebeurt natuurlijk eerst onder deskundige begeleiding van onze ervaren opleiders. Naarmate je eigen inzicht en ervaring groeien, ga je steeds meer zelfstandig werken. Zo ben je na acht weken training helemaal klaar om op de werkvloer van je toekomstige werkgever als CNC technicus je vak uit te oefenen, welk CNC besturingssysteem daar ook wordt gebruikt. 

Nieuwsgierig geworden naar jouw mogelijkheden? Meld je dan gratis aan voor deze 5-daagse cursus.

Meld je nu aan

TERUGBELVERZOEK

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden? Vul je telefoonnummer in en we nemen contact met je op.

Bel mij terug

WAAROM DEZE OPLEIDING?

  • 5-daagse cursus

  • Heidenhain, Fanuc en Okuma

  • Laagdrempelige instap

  • Gratis aanmelden

Direct aanmelden?

Schrijf direct je in voor deze opleiding.

Direct aanmelden

Gooi het roer om

Het blijft bijzonder

‘Als je als meisje vwo hebt gedaan, dan ga je daarna naar de universiteit of het hbo. Een mbo-opleiding in de metaalbewerking zal dan nooit in iemands hoofd opkomen, het is simpelweg geen optie. Dat ik het later toch als optie ben gaan zien, was echt een openbaring. En als je dan zonder enige ervaring of relevante vooropleiding toch aan zo’n omscholingstraject mee mag doen, dan moet je die gouden kans met beide handen aangrijpen.

Marjolein Doets

Vrijblijvend contact

Laat je vrijblijvend voorlichten door een van onze experts.

Contact opnemen