CNC operator: technisch expert in CNC frezen, boren, draaien en meer

Een CNC operator is een technisch expert waar bedrijven door heel Nederland om staan te springen. Als CNC machine operator ben je specialist op het gebied van verspanen. Onder verspanen vallen frezen, boren, draaien, kotteren en meer, maar dan wel met de meest geavanceerde en computergestuurde machines die je maar kunt bedenken. Dat is ook niet zo gek, want een CNC specialist werkt aan producten en onderdelen die over de hele wereld worden gebruikt in de meest complexe en innovatieve toepassingen. Er wordt niet voor niets gezegd dat onze Nederlandse bedrijven meespelen in de Champions League van de metaalindustrie. Met onze opleiding tot CNC operator sta jij straks in de spits!   

De betekenis van CNC operator 

CNC frezen, draaien, boren en kotteren zijn allemaal vormen van wat door professionals verspanen wordt genoemd. Deze technieken zijn er allemaal op gericht om specifieke vormen te snijden uit een stuk basismateriaal – en in de metaalbewerking is dat natuurlijk metaal. De afkorting CNC in het begrip CNC operator staat voor Computer Numerical Control. Dat wil zeggen dat je getallen invoert in een computersysteem, waarmee de draai- frees- of boorapparatuur wordt aangestuurd. Dat gebeurt in een speciale cabine waar eecomputer de bewegingen controleert terwijl het materiaal met speciale vloeistoffen wordt gekoeld. Door deze moderne software en de geavanceerde hardware samen te laten werken kun je als CNC operator met enorme nauwkeurigheid precies de vormen uit het metaal draaiensnijden, frezen en boren die nodig zijn voor allerlei hightech toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan stalen producten voor de autotechniek, aluminium vliegtuigcomponenten, of onderdelen voor machines die in allerlei fabrieken worden ingezet.

CNC operator training 

Bij Verder In Techniek hebben we al honderden mensen opgeleid en omgeschoold in onze intensieve CNC operator training. Dat doen we in acht weken, met een team van begeleiders die stuk voor stuk met beide benen in de praktijk staan. In onze CNC operator opleiding leren we je zowel de theorie als de praktijk van het vak. Je leert technische tekeningen lezen en je eigen ontwerpen vormgeven en perfectioneren met die nieuwste software uit het werkveld. Tegelijk zet onze CNC machine operator training je al na een week zelf aan de knoppen van de kostbare CNC apparatuur die we in huis hebben. Dat is een hele verantwoordelijkheid, en daarom gaan we alleen in zee met mensen die serieus werk willen maken van hun toekomst met onze opleiding CNC operator. Daarbij is je achtergrond of CV minder belangrijk dan je interesse en motivatie. Heb jij passie voor techniek en hou je ervan om heel nauwkeurig werk te leveren voor een perfect resultaat? Dan is het zeker de moeite om contact op te nemen met de CNC operator opleiding van Verder In Techniek! 

Het programma

 • Lezen en interpreteren van opdrachten, werktekeningen en schetsen.
 • Controle producten en documentatie.
 • Controleren, bevestigen, opspannen van materiaal en afstemmen van gereedschappen in de machine.
 • Oproepen, invoeren en wijzigen van CNC programma.
 • Bepalen van de verspaningscondities en parameters.
 • Programmeren, instellen en afstellen van de machine.
 • Deelnemen aan product reviews.
 • Simuleren en bijstellen van programma’s.
 • Bedienen van machines en uitvoeren van bewerkingen volgens voorschriften m.b.t. CAM.
 • Meten en controleren van het eigen werk, zowel tussentijds als bij de eerste productcontrole.
 • Vastleggen en opslaan van gebruikte CNC programma’s.
 • Eventueel meedenken over het ontwerp van het product.
Bekijk de brochure

Meld je nu vrijblijvend aan

Nieuwsgierig geworden naar de opleiding CNC Operator bij Verder in Techniek? Meld je dan vrijblijvend aan voor deze cursus. Wij nemen contact met je op voor een intake.

Meld je nu aan

TERUGBELVERZOEK

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden? Vul je telefoonnummer in en we nemen contact met je op.

Bel mij terug

WAAROM DEZE OPLEIDING?

 • In 8 weken opgeleid

 • Gratis instromen

 • 95% baangarantie

 • Voor iedereen geschikt

Direct aanmelden?

Schrijf direct je in voor deze opleiding.

Direct aanmelden

Gooi het roer om

Het blijft bijzonder

‘Als je als meisje vwo hebt gedaan, dan ga je daarna naar de universiteit of het hbo. Een mbo-opleiding in de metaalbewerking zal dan nooit in iemands hoofd opkomen, het is simpelweg geen optie. Dat ik het later toch als optie ben gaan zien, was echt een openbaring. En als je dan zonder enige ervaring of relevante vooropleiding toch aan zo’n omscholingstraject mee mag doen, dan moet je die gouden kans met beide handen aangrijpen.

Marjolein Doets

Vrijblijvend contact

Laat je vrijblijvend voorlichten door een van onze experts.

Contact opnemen