Lancering: MKB-idee

Als het lastig is om aan nieuw personeel te komen dan moeten we meer halen uit onze bestaande workforce. Vanuit deze enorme vraag naar gekwalificeerde medewerkers vanuit de markt ontstond het ‘MKB-idee’, “Gelderland een stap Verder in Techniek”. Dit plan wordt gelanceerd door Verder in Techniek als penvoerder in samenwerking met de Human Resource Management-opleiding van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Opijver.

MKB-idee

Stimuleren van de leer-werkcultuur

Dit MKB idee dat met maar liefst € 197.500,- wordt ondersteund door het RVO. Het is idee is de leer-werkcultuur te stimuleren bij verschillende MKB-bedrijven. Er worden nulmetingen aangeboden om CNC operators en lasmedewerkers bewust te laten worden van het feit wat ze weten en dat ze zich moeten blijven ontwikkelen om hun vak te onderhouden. Daarnaast ook om medewerkers vooruitzichten te geven binnen hun vakgebied om intreding aantrekkelijker te maken. De deelnemende bedrijven zijn Pillen Precision BV in Lichtenvoorde, Leitz in Elst, Slagman Techniek in Doetinchem, KIM Apparatenbouw in Doetinchem, Veros Metaalwerken in Scherpenzeel en Baader in Doesburg.

Tijdens het project zorgen de HRM-studenten van de HAN voor de vastlegging. Hierbij is Verder en Techniek verantwoordelijk voor het uitvoeren van CNC en LAS Scans deze metingen zijn een startpunt voor het vaststellen van de leer-werkcultuur binnen metaalbedrijven. Hiermee dragen we bij aan de stimulans voor de bijscholing en omscholing die zo noodzakelijk is op dit moment. Verder zal Opijver zich focussen op de loopbaanontwikkeling voor werknemers binnen het MKB-idee.

MKB-idee lancering

Kick-off MKB-idee

Op 20 april heeft de kick-off van het MKB-idee plaatsgevonden in het bijzijn van Peter Holtslag (directeur Verder in Techniek), Sara Detaille Peters (lector HRM), Henk Korten (projectmanager en voorzitter Opijver), Marcel Driessen (projectleider Verder in Techniek) en de verschillende directeuren van de deelnemende bedrijven.

Een bijzondere samenwerking tussen allerlei verschillende partijen met verschillende belangen. Wij zijn trots onderdeel te mogen zijn van het MKB idee waarmee een brug wordt geslagen tussen bijscholing, onderwijs en het werkveld.

Wij kijken ernaar uit!

Meer weten over het MKB-idee?

TERUGBELVERZOEK

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden? Vul je telefoonnummer in en we nemen contact met je op.

Bel mij terug

WAAROM DEZE OPLEIDING?

  • In 8 weken opgeleid

  • Gratis instromen

  • 95% baangarantie

  • Voor iedereen geschikt

Direct aanmelden?

Schrijf direct je in voor deze opleiding.

Direct aanmelden

Gooi het roer om

Het blijft bijzonder

‘Als je als meisje vwo hebt gedaan, dan ga je daarna naar de universiteit of het hbo. Een mbo-opleiding in de metaalbewerking zal dan nooit in iemands hoofd opkomen, het is simpelweg geen optie. Dat ik het later toch als optie ben gaan zien, was echt een openbaring. En als je dan zonder enige ervaring of relevante vooropleiding toch aan zo’n omscholingstraject mee mag doen, dan moet je die gouden kans met beide handen aangrijpen.

Marjolein Doets

Vrijblijvend contact

Laat je vrijblijvend voorlichten door een van onze experts.

Contact opnemen
MKB-idee lancering