Fanuc CNC

Het van oorsprong Japanse bedrijf Fanuc loopt al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw voorop als het gaat om automatisering in de technologiesector. Met innovatie en inventiviteit als sterkste eigenschappen zijn de Fanuc CNC besturings- en aandrijfsystemen inmiddels wereldwijd een fenomeen. Fanuc loopt voorop op het gebied van robotisering. Dat maakt de firma een prima kandidaat voor het ontwerpen van slimme besturingen voor CNC apparatuur. Ook in Nederland worden Fanuc CNC besturingen volop gebruikt. Alle reden dus voor Verder In Techniek om de bediening van Fanuc apparatuur als onderdeel van het lesprogramma ruime aandacht te geven.

Fanuc besturing

Een Fanuc besturing geeft je als CNC operator een instrument in handen waarbij efficiëntie en gebruiksgemak op de eerste plaats komen. Dat merken onze leerlingen in de praktijk, omdat we in onze CNC opleiding uitgebreid aandacht besteden aan de manier waarop Fanuc machines bestuurt en aandrijft. Fanuc CNC technologie wordt in Nederland op grote schaal toegepast, dus het is niet meer dan logisch dat we onze leerlingen met de producten van dit merk leren werken. 

Bekijk de brochure
CNC besturingssystemen

Fanuc programmeren

Fanuc CNC besturingen kunnen gemakkelijk worden aangepast aan elk CNC systeem. Daarom kom je ze als CNC operator in allerlei bedrijven tegen. Fanuc programmeren komt ruimschoots aan bod in onze training. Door de pioniersfunctie die het bedrijf op het gebied van robotica speelt is Fanuc robot programmering voor elke CNC toepassing gemakkelijk te leren. Met een overzichtelijke en ergonomische gebruikersinterface maakt Fanuc robot programmering overzichtelijk voor iedereen die met CNC technologie te maken heeft. Daarom zorgen we er bij verder In Techniek voor dat elke student zowel met Fanuc besturingen als met de andere grote merken Heidenhahn en Okuma CNC technologie uit de voeten kan. Zo zijn al onze vakmensen op elke werkplek meteen flexibel inzetbaar.    

Meld je nu aan