CNC draaien

Net zoals CNC frezen is CNC draaien een moderne vorm van verspanen, een specialisme in de metaalbewerking. Een CNC draaier is een technisch expert, die met een geavanceerde CNC draaibank heel precies allerlei soorten metaalhout en kunststoffen in speciale vormen snijdt. Met CNC draaien kun je bijvoorbeeld onderdelen maken voor de scheepvaart- auto- of vliegtuigindustrie. Ook schroeven en heel specialistische machineonderdelen, van piepklein tot enorm groot, kun je als CNC draaier tot voorbij de 100ste millimeter nauwkeurig produceren. Daarvoor maak je slim gebruik van de nieuwste hard- en software, en dat onderscheidt CNC technologie van andere vormen van draaien uit de metaalindustrie. 

Wat is CNC draaien?

Misschien weet je in grote lijnen wel wat een draaibank is, maar wat is CNC draaien dan precies? De afkorting CNC staat voor Computer Numerical Control. In gewoon Nederlands betekent dat zoveel als ‘controle door computergetallen’. Met andere woorden: bij CNC draaien controleer je de draaibank heel nauwkeurig met de waardes die je invoert op de computer. CNC draaien is een onderdeel van het vak van een CNC operator: een prachtig technisch specialisme waar bedrijven in heel Nederland altijd naar op zoek zijn.   

CNC draaier opleiding

Bij Verder In Techniek staat een team van CNC experts met een berg praktijkervaring klaar om jou in acht weken op te leiden tot CNC operator. Dat betekent dat je na twee maanden direct aan de slag kunt in een topbaan binnen de Nederlandse metaalindustrie. In onze training leer je meer dan alleen de skills die bij een CNC draai –opleiding horen. We brengen je ook alle vaardigheden bij uit een complete opleiding CNC draaier en frezer, zodat je als CNC specialist leert draaien, frezen, boren, kotteren, technische tekeningen lezen en meer. Zo beheers je straks alles dat hoort bij het boeiende vak van een verspaningstechnicus. In het hele land staan bedrijven te springen om goed opgeleide CNC operators, dus als je onze opleiding tot CNC draaier en frezer afrondt kunnen we je zelfs een unieke baangarantie geven. Zie jij jezelf al aan de knoppen staan van de nieuwste technologie in een boeiende en uitdagende werkomgeving? Het kan in maar acht weken bij Verder In Techniek! 

Bekijk de brochure
cnc draaien

Als CNC draaier en frezer maak je de mooiste producten

De Nederlandse metaalindustrie speelt mee in de absolute Champions League van de wereld als het gaat om hoogwaardige technische producten. Je vindt Hollands CNC vakwerk terug in de meest uiteenlopende toepassingen, zoals de nieuwste formule 1 wagens, futuristische straaljagers en de meest geavanceerde machines uit de wereldwijde techsector. Als jij uit het juiste hout gesneden bent om onze opleiding te volgen heb jij straks een basisplaats in die hightech Champions League, dus hier ligt je kans op een prachtige carrière. Heb jij een passie voor techniek en hou je van nauwkeurig vakwerk voor de mooiste resultaten? Neem vandaag nog contact op en ontdek of jij binnenkort kun starten met je nieuwe toekomst als CNC operator!   

Meld je nu aan