Technische tekening

Zonder een technische tekening is het niet mogelijk om een ontwerp vanuit het hoofd van de bedenker naar een CNC machine te vertalen. Daarom is het voor jouw toekomst als CNC specialist ook zo belangrijk dat je weet hoe je met een technische tekening om moet gaan. Het bedenken, uitwerken en zeker ook het lezen en gebruiken van een technische tekening is een wetenschap op zich. In onze opleiding tot CNC operator leer je daarom alles dat je moet weten om een technische tekening zo te begrijpen dat je wat er op papier of op je scherm staat met je CNC apparatuur werkelijkheid kunt laten worden. 

Technisch tekenen

Voor goed technisch tekenen is het belangrijk dat iedereen die naar een tekening kijkt ook precies begrijpt wat ermee wordt bedoeld. Bij Verder In Techniek leren we je hoe je een technische tekening leest. Als je dat eenmaal weet maakt het straks niet uit welk product of onderdeel er op de tekening staat, want jij weet wat er moet gebeuren om het idee op het papier of beeldscherm om te zetten in exact het juiste metalen resultaat.  

Bekijk de brochure
cnc draaien

Tekening lezen oefenen

Natuurlijk gaan we eerst de theorie van technisch tekening lezen oefenen voordat we je in het diepe gooien. We leggen stap voor stap uit wat de internationale afspraken zijn en welke symbolen er worden gebruikt. Vervolgens ga je aan de slag met tekening lezen oefeningen waarmee metaal en papier dichter bij elkaar komen. Heb je eenmaal door hoe je een technische tekening moet lezen, dan ga je aan de slag om het ontwerp ook echt zelf te maken met de CNC technieken die je hebt geleerd. 

Meld je nu aan