CNC programmeren

Het vak van een CNC operator speelt zich voor een groot deel af op de werkvloer van de metaalindustrie, maar de vernieuwende techniek achter onze CNC apparatuur vraagt om meer dan alleen maar praktische vaardigheden. CNC staat voor Computer Numerical Control, en dat geeft al aan dat computers een belangrijk onderdeel van jouw dagelijkse werkelijkheid zijn zodra je als CNC specialist aan het werk gaat. De CNC freesmachines en draaitafels waar je straks mee werkt worden aangestuurd door slimme software, en daarom is CNC programmeren een onmisbare skill voor je verdere carrière.  

CNC programmeren leren

CNC programmeren leren hoort bij de vaardigheden van elke CNC verspaner. Je leert tijdens je opleiding hoe je jouw machines precies zo programmeert dat ze op een slimme en efficiënte manier de goede vorm uit het materiaal snijden. Dat is met de moderne software die wij gebruiken minder ingewikkeld dan het misschien lijkt. We horen van onze leerlingen wel eens dat CNC programmeren eigenlijk heel erg op gamen lijkt, dus het zou ons niet verbazen als je merkt dat je er plezier in krijgt zodra je weet wat je moet doen. In feite leren we je hoe je met de juiste commando’s een robot leert besturen, alleen is die robot in dit geval een CNC freesmachine, boormachine of draaitafel. We laten je zien hoe je eerst virtueel kunt testen of je jouw programmering slim in elkaar hebt gezet, en daarna ga je testen hoe je programmeerskills in de praktijk uitpakken. Zo zorgen we ervoor dat je stap voor stap de mooiste en meest ingewikkelde producten en handelingen leert programmeren. 

Bekijk de brochure
cnc programmeren

CNC programmeur opleiding

Eigenlijk is je training voor CNC operator dus voor een deel ook een CNC programmeur opleiding. Door de theorie de we je bijbrengen heb je straks veel meer inzicht in de praktijk van het werk dat je als CNC specialist gaat doen. Daardoor is CNC programmeren een cursus waar je je hele carrière lang plezier van blijft hebben, of je nou houdt van een beetje gamen onder werktijd of niet!  

Meld je nu aan