Alles over CNC techniek

De praktijkopleiding van Verder in Techniek zijn ontwikkeld door gedreven ervaringsspecialisten uit de metaalbewerking. Zij begrijpen de wereld van maakbedrijven het beste. Verder in Techniek heeft haar opleidingen volledig op haar wensen afgestemd. Op onze eigen machines in onze eigen praktijklokalen brengen we onze kennis over op de altijd gemotiveerde deelnemers.

Verspanen

Verspanen is een term die je regelmatig tegenkomt in vakbladen, vacatures en blogs over techniek. Toch weten mensen vaak niet precies wat verspanen precies inhoudt. 

Lees meer over verspanen

Kotteren

Kotteren lijkt nog het meeste op het inwendig verspanen zoals dat op de draaibank gebeurt, bij kotteren draait echter het gereedschap terwijl dat bij het draaien stilstaat!

Lees meer over kotteren

CNC frezen

Even los van de afkorting CNC draait freestechniek om het vervaardigen van gaten, sleuven en openingen in allerlei materialen. Het is een vorm van verspanen, waarbij met een frees wordt gewerkt.

Lees meer over CNC frezen

CNC draaien

Een CNC draaier is een technisch expert, die met een geavanceerde CNC draaibank heel precies allerlei soorten metaalhout en kunststoffen in speciale vormen snijdt

Lees meer over CNC draaien

CNC boren

CNC is de afkorting van Computer Numerical Control, wat wil zeggen dat de boor wordt gecontroleerd door getallen die door de operator in de computer worden ingevoerd.

Lees meer over CNC boren

Metaalbewerking

De mens gebruikt al metaal sinds de oertijd, en door de eeuwen heen zijn er steeds nieuwe manieren bedacht om met allerlei soorten metaal te bewerken en zo onze levens gemakkelijker, veiliger en comfortabeler te maken.

Lees meer over metaalbewerking

Draadsnijden

Draadsnijden is typisch een praktische toepassing waar de techniek van CNC draaien helemaal tot zijn recht komt. Met een moderne CNC draaibank is het mogelijk om schroefdraad snijden met extreme precisie uit te voeren.

Lees meer over draadsnijden

Heidenhain CNC

De firma Heidenhain is een begrip in de metaalwereld, en zeker in de bedrijfstakken die met CNC technologie werken. Deze van oorsprong Duitse onderneming werd al in 1889 opgericht en hield zich destijds bezig met het etsen van metaal, met name voor weeg- en meetapparatuur.

Lees meer over Heidenhain CNC

Fanuc CNC

Met innovatie en inventiviteit als sterkste eigenschappen zijn de Fanuc CNC besturings- en aandrijfsystemen inmiddels wereldwijd een fenomeen. Fanuc loopt voorop op het gebied van robotisering. 

Lees meer over Fanuc CNC

Okuma CNC

Hoewel Okuma CNC een bekende naam is in de metaalindustrie, weten niet veel mensen dat deze wereldspeler in 1898 begon met Okuma machines die waren bedoeld om op industriële schaal smakelijke noedels te produceren.

Lees meer over Okuma CNC

Technische Tekening

Zonder een technische tekening is het niet mogelijk om een ontwerp vanuit het hoofd van de bedenker naar een CNC machine te vertalen. Het bedenken, uitwerken en zeker ook het lezen en gebruiken van een technische tekening is een wetenschap op zich.

Lees meer over technische tekeningen

Stuklijst

Op een stuklijst staan systematisch alle verschillende, maten, materiaalsoorten, projectie -informatie, toleranties en meer informatie die je nodig hebt om onderdelen (of stukken) te maken.

Lees meer over stuklijsten

ISO Passingstelsel

In de hele industriële wereld wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde ISO passingstelsel. Dat betekent automatisch dat je er als CNC operator in de metaalindustrie ook mee te maken krijgt.

Lees meer over ISO passingstelsel

Meetklok aflezen

In het vak van een CNC operator is nauwkeurig werken een heel belangrijke eigenschap. De kwaliteit van je product hangt uiteindelijk af van de precisie waarmee je je ontwerp kunt verspanen.

Lees meer over meetklokken

CNC programmeren

Het vak van een CNC operator speelt zich voor een groot deel af op de werkvloer van de metaalindustrie, maar de vernieuwende techniek achter onze CNC apparatuur vraagt om meer dan alleen maar praktische vaardigheden.

Lees meer over CNC programmeren

CAO Metaal & techniek

Met de CAO Metalektro werk je straks binnen een landelijk stelsel van afspraken over je werk, je arbeidsomstandigheden en belangrijke zaken zoals je salaris, regelingen voor uitval bij ziekte, of bijvoorbeeld de opbouw van je pensioen.

Lees meer over de CAO Metaal en techniek

Salaris Metaal & techniek

Zowel je startsalaris als de mogelijkheden om je loon te verhogen terwijl je doorgroeit zijn goed geregeld, voor een ijzersterke toekomst in de Metaal en Technieksector.  

Lees meer over het salaris in metaal en techniek

Werken in de techniek

Technische beroepen hebben de toekomst. In Nederland is sprake van vergrijzing: steeds meer technische vakmensen gaan met pensioen, waardoor er een groeiende vraag is naar jong talent.

Lees meer over werken in de techniek

Deeltijd opleiding techniek

Bij Verder In Techniek scholen we mensen in een achtweekse fulltime opleiding om tot volwaardige CNC specialisten. Daarnaast bieden we ook een deeltijd opleiding techniek aan voor iedereen die zichzelf verder wil blijven ontwikkelen.

Lees meer over deeltijd opleidingen in de techniek

Omscholen met baangarantie

Door te kiezen voor onze UWV opleiding met baangarantie schakel jij vanuit je uitkeringssituatie in acht weken om naar een goedbetaalde baan in de Nederlandse metaaltechniek.

Lees meer over omscholen met baangarantie

Omscholen maar wat?

Als je altijd al een interesse hebt gehad in techniek, en je graag zou willen meewerken aan hoogwaardige technologie waarmee Nederland wereldberoemd is geworden, dan heeft Verder In Techniek een mooie kans voor jouw nieuwe carrière.

Lees meer over omscholen

UWV opleiding

Vanuit het UWV je opleiding opstarten: het is een prima manier om vanuit een uitkering snel aan een nieuwe baan met een mooie toekomst te werken.

Lees meer over UWV opleidingen

Technische opleidingen

Van Philips tot KLM en van ASML tot Shell: onze technische kennis gaat al eeuwenlang de hele wereld rond. Dat geldt ook zeker voor onze metaaltechniek: de Nederlandse metaalsector speelt mee in de absolute Champions League van de wereldwijde tech business.

Lees meer over technische opleidingen

Opleidingskalender

Je kunt instappen voor de volledige opleiding of voor het volgen van een module op onderstaande data:

Doetinchem

23 september 2024 t/m 15 november 2024

18 november 2024 t/m 24 januari 2025

Nog maar 70 dagen tot de volgende training!

Direct inschrijven of meer informatie

Scherpenzeel

26 augustus 2024 t/m 18 oktober 2024

28 oktober 2024 t/m 20 december 2024

Nog maar 42 dagen tot de volgende training!

Direct inschrijven of meer informatie