Verspanen

Verspanen is een term die je regelmatig tegenkomt in vakbladen, vacatures en blogs over techniek. Toch weten mensen vaak niet precies wat verspanen precies inhoudt. Eigenlijk is dat vreemd, want de Nederlandse metaalsector is wereldberoemd door de verspaningstechniek die hier dagelijks op het hoogste niveau wordt uitgevoerd. Verspanen is de verzamelnaam voor alle technieken die we gebruiken om vormen uit een bepaald materiaal te snijden. In ons geval gaat het om metaal, van het hardste staal tot het lichtste aluminium en alles daar tussenin.  

Verspaningstechniek op hoog niveau

Boren, frezen, draaien en kotteren zijn allemaal vormen van verspaningstechniek. De technische wereld kan niet zonder goede verspaners: technische specialisten die elke dag hun machines tot het uiterste drijven om de mooiste, beste en meest nauwkeurige producten te maken. CNC verspanen is de moderne vorm van de verspaningstechniek. CNC staat voor Computer Numerical Control.  Daarmee wordt bedoeld dat een CNC specialist een computersysteem gebruikt om een verspaningsmachine aan te sturen voor ultieme precisie, Bij Verder In Techniek hebben we alles in huis om je in acht weken tijd tot een volledig gediplomeerd CNC verspaner op te leiden, dus kijk snel verder als jij wel wat voelt voor een topbaan in de Nederlandse metaalbewerking! 

Opleiding verspanen: in acht weken aan de slag met een gewild diploma op zak 

Bij Verder In Techniek volg je in acht weken een complete opleiding verspaner. Onze ervaren trainers komen uit het werkveld en leren je de theorie en praktijk van het vak. Je leert de apparatuur en de software te gebruiken die een CNC verspaner nodig heeft. Ook leren we je technische tekeningen te lezen en de belangrijke meetmethoden toe te passen. Met onze cursus verspanen ben je klaar voor CNC frezen, CNC boren, CNC draaien en CNC kotteren bij Nederlandse topbedrijven die staan te springen om getalenteerde verspaners. We kunnen je zelfs een baangarantie als CNC operator geven als je onze opleiding verspanen met succes afrondt. 

Bekijk de brochure

CNC freestechniek

Je leert tijdens onze opleiding verspanen werken met de nieuwste CNC freestechniek. We laten je zien hoe je met computertechnologie een hypermoderne frees programmeert, controleert en optimaliseert. Daarbij sta je zo snel mogelijk zelf aan de knoppen, zodat je zelf ervaart wat het is om als CNC frezer je werk te doen. 

CNC draaien

Ook CNC draaien is onderdeel van de opleiding verspanen. We leggen je uit wat je met een CNC draaibank allemaal kunt doen en zetten je snel in de praktijk aan het werk, zodat je meteen concreet resultaat ziet van de theorie en de skills die je je eigen maakt. 

CNC boren

Net als frezen en draaien is CNC boren onderdeel van de verspaningstechniek. Onze instructeurs leren je tot op de millimeter nauwkeurig en verder boren met de modernste CNC boormachines, die je straks zelf programmeert en tot in de puntjes beheerst. 

Kotteren

Ook kotteren is een vorm van verspanen. Kotteren lijkt op draaien, maar gaat net even anders in zijn werk. Als CNC operator leer je in onze opleiding ook hoe je de theorie en praktijk van CNC kotteren beheerst, zodat je alle aspecten van het CNC verspanen in je hoofd en in de vingers hebt zodra je onze opleiding hebt afgerond. 

Meld je nu aan