Home/Kennisbank/Draadsnijden

Draadsnijden

Draadsnijden is typisch een praktische toepassing waar de techniek van CNC draaien helemaal tot zijn recht komt. Met een moderne CNC draaibank is het mogelijk om schroefdraad snijden met extreme precisie uit te voeren. Dat is natuurlijk erg nuttig als er schroeven moeten worden geproduceerd voor toepassingen die vragen om hele kleine schroeven en moertjes, maar ook voor producten waar alles draait om nauwkeurigheid is jouw werk als CNC operator van groot belang. Misschien lijkt draadsnijden om het beste schroefdraad te maken voor een buitenstaander niet zo spectaculair, maar als je gaat nadenken over alle elementen in je omgeving die op allerlei manieren aan elkaar worden geschroefd zie je al snel hoe belangrijk nauwkeurig draadsnijden eigenlijk is.

Draadsnijden op de draaibank
Als je eenmaal beseft hoe cruciaal goed schroefdraad is, zal het je niet verbazen dat draadsnijden op de draaibank een vak apart is. Voor elke denkbare toepassing is een ideale schroef te bedenken, dus er zijn altijd goede CNC operators nodig die precies weten hoe ze voor hoogwaardig draadsnijden hun draaibank moeten gebruiken. Vroeger was draadsnijden een kwestie van handmatig de draaibank instellen, maar met de moderne CNC draaitechniek gebruik je naast je hoofd en je handen ook je programmeerskills om de apparatuur aan te sturen. Daarmee is draadsnijden typisch een voorbeeld van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van CNC techniek voor de meest uiteenlopende toepassingen in het metaalbedrijf. 

Draadsnijden met een draaibank tabel
Voor CNC draadsnijden op een draaibank wordt een tabel gebruikt om de verschillende afmetingen en verhoudingen te bepalen. Dat geeft mooi aan waarom we veel aandacht besteden aan meetmethoden en technisch tekening lezen in onze CNC operator opleiding. Voor specialistische toepassingen zoals uitwendig draadsnijden is een tabel met de juiste waarden ook onmisbaar, dus als CNC specialist is het essentieel dat je weet hoe je met tabellen om moet gaan. Zo kun je straks elk mogelijk ontwerp voor schroefdraad uitvoeren, omdat je jouw CNC draaibank grondig begrijpt door de theoretische achtergrond die Verder In Techniek je bijbrengt.

Bekijk de brochure

Opleidingskalender

Je kunt instappen voor de volledige opleiding of voor het volgen van een module op onderstaande data:

Doetinchem

6 november 2023 t/m 5 januari 2024

8 januari 2024 t/m 1 maart 2024

Nog maar 38 dagen tot de volgende training!

Direct inschrijven of meer informatie

Scherpenzeel

23 oktober 2023 t/m 22 december 2023

8 januari 2024 t/m 8 maart 2024

18 maart 2024 t/m 10 mei 2024

20 mei 2024 t/m 12 juli 2024

26 augustus 2024 t/m 18 oktober 2024

28 oktober 2024 t/m 20 december 2024

Nog maar 24 dagen tot de volgende training!

Direct inschrijven of meer informatie

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR ONZE OPLEIDING

Direct inschrijven of meer informatie