CNC boren

Bij Verder In Techniek leer je van praktijkexperts alles dat je moet weten om aan de slag te kunnen als specialistisch verspaner, of beter gezegd, als CNC operator. Daarbij hoort niet alleen CNC frezen, maar ook de techniek van draaien, kotteren en CNC boren. Onze opleiding schoolt je in acht weken om tot een professional die direct aan de slag kan in de boeiende wereld van de Nederlandse metaalindustrie. Over de hele wereld is een grote vraag naar Nederlands precisiewerk in metaaltechniek, dus er is altijd een mooie baan te vinden voor iedereen die weet hoe CNC verspanen precies in zijn werk gaat.  

Boren in metaal

Misschien verbaast het je, maar boren in metaal is specialistisch vakwerk waar een hoop vaardigheid en kennis bij komt kijken. Dat is eigenlijk ook niet zo gek, als je bedenkt dat je met de juiste manier van boren metaal geschikt kunt maken voor gebruik in de meest geavanceerde toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan nauwkeurig boren in aluminium dat wordt gebruikt in de luchtvaartindustrie. Als jij op vakantie gaat wil je ook dat je vliegtuig perfect in elkaar zit, toch? Precies daarom is boren in metaal een kwestie van technisch vakwerk op hoog niveau. Onze ervaren instructeurs leren je in acht weken te denken en te werken als CNC operator, waarbij je de nieuwste technologie gebruikt voor boren, frezen, draaien en meer in de Champions League van de wereldwijde metaalsector.  

Leren werken met een CNC bewerkingscentrum 

Werken met een CNC boormachine is iets heel anders dan even snel een gaatje boren in een gipsen muur. CNC is de afkorting van Computer Numerical Control, wat wil zeggen dat de boor wordt gecontroleerd door getallen die door de operator in de computer worden ingevoerd.  CNC operators werken met peperdure apparatuur die werkt met speciale software, zodat tot op de millimeter nauwkeurig – en verder – precies de juiste gaten in alle soorten metaal kunnen worden geboord. Alleen met de precisie van CNC bewerken weet een fabrikant zeker dat alle onderdeeltjes van zijn ontwerpen exact op, in en aan elkaar passen. Logisch dus dat daar een professionele vakspecialist voor nodig is: precies het type CNC expert waar wij je voor kunnen opleiden. 

Bekijk de brochure
Harm Tak is zich aan het voorbereiden op een vast baan

Kies jij voor een topbaan in de metaalbewerking? 

Als jij op dit moment zonder baan zit, maar wel gevoel voor techniek en vakwerk hebt, dan is omscholen tot CNC operator misschien iets voor jou. We weten uit ervaring wat voor mensen we zoeken. Daarom kijken we eerst of je een geschikte kandidaat bent. Kom je door de selectie voor onze achtweekse opleiding, dan mag je meteen de diepte in. Na een week sta je al zelf aan de knoppen van de nieuwste CNC apparatuur. Doorloop je de opleiding met succes, dan kunnen we je garanderen dat je aan de slag kunt in de bloeiende Nederlandse metaalindustrie. Neem vandaag nog contact op om te zien of CNC bewerken het vak van jouw toekomst wordt!  

Meld je nu aan