Op een dag heb ik Verder in Techniek gebeld, de dag erna zat ik bij Sonja Ploeg en Oscar Fränzel aan tafel. Dat gesprek heeft me over de streep getrokken en diezelfde ochtend heb ik de beslissing genomen om de stap te zetten. Alles voelde goed. Een aantal vakken die ik in Delft heb gehad, sluiten 1:1 aan bij deze opleiding. En dat waren nu juist de vakken die ik destijds erg leuk vond. Vervolgens heeft Nandi Thulin van Verder in Techniek mij echt bij de hand genomen om een en ander concreet te maken. Zo heeft Nandi me geïntroduceerd bij verschillende bedrijven in de regio. Dat gaf gelijk toekomst perspectief wat heel fijn is in een onzekere periode.

Ook de opleiding zelf is mij erg goed bevallen. Ik ben iedere dag met een lach op mijn gezicht op pad gegaan. Ergens had ik verwacht dat het misschien een eitje zou zijn. Maar de eerste week werd gelijk duidelijk dat dat niet zo is. De training in Scherpenzeel wordt gegeven door Wouter Maassen, een super ervaren en docent. Onder leiding van Wouter ben je dagelijks aan het puzzelen hoe en met welke gereedschappen je iets van de tekening gaat maken. Dit zet je om in een bepaalde besturing waarmee je in de werkplaats aan de slag gaat. Dat het een complexe puzzel is doet me goed: er is nog een enorme wereld te ontdekken en ik sta pas aan het begin.

Eén van de bedrijven waar ik door Verder in Techniek geïntroduceerd ben, sprong er gelijk uit voor mij: Van Halteren in Bunschoten-Spakenburg. Ik ben super blij dat ik daar na de opleiding aan de slag mag en verder wordt opgeleid!

#verderintechniek #omscholen #techniek #cnc #verspanen #frezen