Wij brengen je verder in techniek

De praktijkopleiding van Verder in Techniek zijn ontwikkeld door gedreven ervaringsspecialisten uit de metaalbewerking. Zij begrijpen de wereld van maakbedrijven het beste. Verder in Techniek heeft haar opleidingen volledig op haar wensen afgestemd. Op onze eigen machines in onze eigen praktijklokalen brengen we onze kennis over op de altijd gemotiveerde deelnemers.

Peter Holtslag
Directeur Verder in Techniek

Als leverancier van verspanende gereedschappen en eigenaar van KIM Komeetstaal kwam ik bij veel machinefabrieken en leerde ik de boeiende maakindustrie pas goed kennen. Het viel me op dat de gemiddelde leeftijd van medewerkers erg hoog was. Het viel me ook op dat door gebrek aan vakkrachten machines vaak stil stonden, dat er kennis verloren ging, dat er te weinig jongeren klaarstonden om de het stokje van de generatie babyboomers over te nemen.

Ik voorzag de noodzaak van instroom in onze machinefabrieken met gekwalificeerd personeel. Het idee van Verder in Techniek was geboren.

In samenwerking met Match4U en Harm Kort hebben we onze 8 weekse opleiding tot CNC-operator opgezet en uitgerold. Vier jaar na deze eerste stappen hebben we ruim 200, vaak langdurig werklozen omgeschoold en een nieuw perspectief gegeven in de maakindustrie. Vrijwel allemaal werken ze dagelijks met veel plezier aan hun nieuwe carrière in de metaalsector.

Ik ben trots en dankbaar te mogen bijdragen aan hun ‘roer om’ traject en geniet telkens weer van elke startende klas.

Peter Holtslag
Oscar Fränzel

Oscar Fränzel
Eigenaar van Veros Metaalwerken BV en mede-initiatiefnemer voor de tweede vestiging van Verder in Techniek in Scherpenzeel

Als eigenaar van familiebedrijf Veros Metaalwerken BV in Scherpenzeel zijn wij al jaren mensen aan het opleiden in het vak CNC verspanen en dit deden we dan ook altijd in combinatie met een BBL-opleiding voor de leerlingen. Al jaren zag ik het niveau van de MBO en BBL-opleidingen dalen en had ik het gevoel dat het eigenlijk niks toevoegde aan ervaring van onze CNC verspaners.

Dit komt mede doordat steeds meer vakdocenten met pensioen zijn en de scholen niet meer in staat zijn om het mooie hightech vak CNC verspanen goed te onderwijzen. Zo ben ik 6 jaar geleden al met Peter in contact gekomen om te kijken of ik niet naast Veros een Verder in Techniek afdeling in Scherpenzeel kon opzetten. Ik was en ben zeer gecharmeerd van de opleiding die is ontwikkeld om mensen in 8 weken tijd een zeer goede basis mee te geven van CNC techniek. Vooral de theorie over de praktijk is een belangrijk onderdeel, aangezien juist dat hetgeen is wat vaak ontbreekt. Ook mag je deze opgedane kennis vrijwel direct tonen in de praktijk. Peter was net begonnen en voor mij was het uiteindelijk ook nog te vroeg om dit naast Veros op te gaan zetten. Tot ik begin 2020 weer werd geconfronteerd met het niveau van huidige BBL-opleidingen. De laatste examinering gaf duidelijk aan, dat er actie nodig was om dit niveau gezamenlijk weer om hoog te krijgen. Ik vind dat uiteindelijk het bedrijfsleven ook moet bijdragen om dit mooie vak ook te behouden in Nederland, dus ook ik zal hier verantwoording in moeten nemen. Zo zijn Peter en ik tot een mooie samenwerking gekomen en heb ik in Scherpenzeel de 2e vestiging van Verder in Techniek opgezet. Hier combineren we de kennis van Verder in Techniek en de kennis van Veros Metaalwerken om de opleiding up-totdate te houden en ontwikkelen we nieuwe modules/opleidingen die bij het vak CNC verspanen belangrijk worden.

Herman Fokkens
Docent CNC techniek

Ik heb 34 jaar ervaring met het gebruik van CNC draai- en freesmachines bij klanten wereldwijd. Vanuit de machinebouw, waar ik productielijnen met CNC machines inrichtte, stapte ik over naar de applicatie van Philips CNC besturingen. Ik trainde en adviseerde machinebouwers en eindklanten van kleine werkplaats tot luchtvaart-industrie in het gebruik en de programmering van de CNC’s. Daarna volgde ik Heidenhain, waar ik 3D meetcycli en gebruikersfuncties ontwikkelde voor de Millplus en later voor de nieuwste TNC besturingen. Nu kan ik met mijn kennis en ervaring mensen bij Verder in Techniek wegwijs maken in de voor hen onbekende wereld van het CNC verspanen. Het is mooi om te zien hoe zij ontdekken wat de CNC wereld te bieden heeft.

Herman-Fokkens
Harm Kort

Harm Kort
Cursusleider, vh. comm. dir. Sandvik Coromant

Peter belde, we hebben toen een ochtend bij Van der Valk gezeten. De sector heeft mensen nodig, maar we moeten het anders doen. Outside-in. Ik bezocht 33 machinefabrieken en daaruit ontstond een lijst met 17 competenties waarover een CNC-operator moet beschikken. In een half jaar hebben we het lesmateriaal ontwikkeld. Gemaakt en gesmeed naar de wensen van het bedrijfsleven. Men deed er lacherig over maar na acht weken hadden we de eerste acht mensen opgeleid en toen kwam de bewondering. En dat doen we telkens weer, iedere acht weken nieuwe mensen opleiden.

We leiden anders op dan anderen. Didactisch misschien onverantwoord, maar wel gericht op resultaat. Je ziet mensen opbloeien, gemotiveerd raken, zichzelf innoveren, zichzelf enthousiasmeren. Wij maken mensen gereed voor de maakindustrie. Ze krijgen weer een plek krijgen in de maatschappij, waardoor ze weer kleur op het gezicht krijgen.

Ineke te Pas
Management Assistent

Als spin in het web bij Verder in Techniek komen al mijn vaardigheden en ervaringen bij elkaar. Ik geniet van alle contacten en inspanningen die ertoe bijdragen dat kandidaten een compleet andere toekomst tegemoet gaan na Verder in Techniek.

Ik ben oprecht trots op het resultaat en op iedereen die dit mogelijk maakt!

Ineke te Pas
Lubbert Tilma

Lubbert Tilma
Docent CNC techniek

Ik ben het jongste lid van het team Verder in Techniek. Voor mij is het overbrengen van het vak CNC verspanen meer een roeping dan werk. In mijn carrière werkte ik met kleine en grote, complexe onderdelen. Het kleine werk heb ik geleerd bij een fijnmechanisch atelier waar ik heb gewerkt met 4-5 assige machines. Na mijn verhuizing naar de achterhoek heb ik nog meer ervaring opgedaan bij een bedrijf dat veelal met RVS werkte voor de voedingsindustrie. Ik beheers zowel Okuma, Heidenhain als de Sinumerik besturingen.

Nu is het prachtig om bij Verder in Techniek als docent verspaning mijn ervaring door te geven aan de volgende generatie verspaners. Toen ik hoorde van het plan om het grote tekort aan verspaners op te vullen met een 8 weekse opleiding twijfelde ik ook of het wel mogelijk was. Inmiddels heb ik verscheidene mensen mogen opleiden. Tot grote tevredenheid van het bedrijfsleven. Daar ben ik erg trots op!

Ben Schel
Docent CNC techniek

Ik heb 30 jaar een eigen bedrijf gehad in de metaalverwerking BSM Exhaust Systems. In die 30 jaar vond ook de ontwikkeling van de NC en CNC technologie plaats. In mijn bedrijf heb ik deze technologie dan ook van het begin af aan toegepast voor de ontwikkeling en productie van producten en productiemiddelen. Denk hierbij aan een CNC buigmachine gekoppeld aan een computer gestuurde meetmachine, CNC freesmachine, lasrobot en 3D plasmasnijrobot. Omdat ik graag wil dat deze kennis niet verloren gaat ben ik dan ook erg blij dat ik in 2016 ben gevraagd om het team van Verder in Techniek te komen versterken wat ik met veel plezier en enthousiasme doe.

Ben Schel
Nandi Thulin

Nandi Thulin
Business Development Manager

Verder in techniek. Dat ga ik! Na 7,5 jaar Randstad zet ik een nieuwe stap, een stap die voelt als een stap verder…

De afgelopen jaren heb ik vanuit mijn rol bij Randstad Techniek veelvuldig samengewerkt met Verder in Techniek. Een samenwerking die wederzijds dusdanig goed beviel en uitmondde in de vraag of ik samen met Peter en Oscar Verder in Techniek een stap verder wilde brengen. En dat is precies wat ik nu doe.

Sinds mei 2021 ben ik begonnen als Business Development Manager bij Verder in Techniek, verantwoordelijk voor de hele verspaningsmarkt in Nederland. Voor iedereen die met verspaning te maken heeft, verspaner is, of zou willen worden: ik ga graag met jou in gesprek! Ik sta te trappelen en ben klaar voor (aankomend) verspanend Nederland.

Wouter Maassen
Docent CNC techniek

Na mijn LTS-opleiding ‘Fijn Mechanische Techniek’ afgerond te hebben, ben ik mij altijd blijven verdiepen in het vak. Eerst als conventioneel draaier, vervolgens bij een gereedschapsmakerij welke spuitgietmatrijzen maakte. Bij dit bedrijf kreeg ik de kans om het CNC-frezen te leren met de oudere versie Heidenhain besturing. Later nog enkele jaren gewerkt bij een bedrijf waar kleinere spuitgietmatrijzen werden gemaakt. Vervolgens in 2008 in dienst gekomen bij Veros Metaalwerken bv., waar ik mijn kennis en ervaring heb verbreed in het CNC -frezen, maar daarnaast heb ik mij ook verdiept in andere werkzaamheden. Zoals logistiek coördinator, ondersteuning van Oscar Fränzel met de planning van de productie, beheer van de inkoop van de gereedschappen en het vullen van het gereedschap beheersysteem.

De kans om docent te worden bij de tweede vestiging van Verder in Techniek naast Veros in Scherpenzeel heb ik met beide handen aangegrepen. Ik heb de opleiding in Doetinchem voor een periode van 9 weken bijgewoond en waar mogelijk de cursisten ondersteund. Inmiddels zijn we gestart met de eerste opleiding en wat is er nu mooier om kandidaten die willen omscholen te begeleiden naar een toekomst in een high tech beroep met baanzekerheid én de branche te ondersteunen dat er in de toekomst voldoende vakmensen blijven instromen als verspaner.

Wouter Maassen
Sonja Ploeg

Sonja Ploeg
Opleidingscoördinator bij Verder in Techniek

Ruim 13 jaar ben ik werkzaam bij Veros Metaalwerken BV in Scherpenzeel. Veros heeft mij altijd de ruimte gegeven om mij te ontwikkelen in mijn werkzaamheden.

Met mijn opgedane ervaring als financieel manager en HRM bij Veros, heb ik mijn werkzaamheden uitgebreid als opleidingscoördinator bij Verder in Techniek locatie Scherpenzeel. Medio maart ben ik actief gestart met het werven van kandidaten. De eerste opleiding is inmiddels gestart en het geeft mij een enorme voldoening een actieve bijdrage te mogen leveren aan een nieuwe toekomst voor onze cursisten en voor de branche.

Jan Stegeman
Docent CNC techniek

Na een tijd achter een tekenplank te hebben gestaan bij een ingenieur bureau ben ik in 1979 gaan werken bij de Fa. Dikkers te Hengelo. Daar had de eerste kennismaking met een NC machine een Max Muller van Gildemeister tegenwoordig DMG. In 1981 ben ik begonnen bij afsluiter fabrikant Wouter Witzel te Losser waar het eerste CNC-bewerkingscentrum werd aangeschaft. Vanaf dat moment ben ik eerst als ass. afd. chef, later als productieleider en tot slot als TPM-engineer heb ik een tal van CNC-machines voorgedragen en aan mogen schaffen. Als productieleider had ik de dagelijkse leiding over 4 afdelingen met +/- 55 medewerkers. Na een aantal jaren ben ik met een nieuwe afdeling begonnen. Ik ben begonnen met een lege hal, nieuwe machines aangeschaft waarvoor ik in Japan speciale software heb laten ontwikkelen, medewerkers aangenomen en opgeleid, de werkplaats ingericht, de verspanings gereedschappen aangeschaft.

Toen deze klus geklaard was ben ik verdergegaan als TPM-engineer waarbij ik bezig geweest ben met en continu verbeteren van het proces over twee mechanische afdelingen. Nog een aantal nieuwe machines uitgekozen en i.o.m. de medewerkers de omgeving zo optimaal mogelijk ingericht. Wouter Witzel was een familiebedrijf en is via het Amerikaanse PCC verkocht aan de AVK-holding. Dit Deens bedrijf kocht meerdere bedrijven in Nederland, ik werd daar voor een half jaar gestationeerd om de productie draaiende te houden. Bij een AVK-productie bedrijf in Polen heb ik ook een aantal machines in bedrijf gesteld en de mensen geïnstrueerd.

Ook bij Wouter Witzel heb ik diverse programmeercursussen gegeven op zowel Fanuc besturing als ook Okuma besturing. Voor Verder in Techniek geef ik (vanaf 2015) programmeercursus. Nu ik met pensioen ben kan ik ook anderen adviseren hun productieproces te optimaliseren.

Jan Stegeman

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR ONZE OPLEIDING

Direct inschrijven of meer informatie