Wij brengen je verder in techniek

De praktijkopleiding van Verder in Techniek zijn ontwikkeld door gedreven ervaringsspecialisten uit de metaalbewerking. Zij begrijpen de wereld van maakbedrijven het beste. Verder in Techniek heeft haar opleidingen volledig op haar wensen afgestemd. Op onze eigen machines in onze eigen praktijklokalen brengen we onze kennis over op de altijd gemotiveerde deelnemers.

Peter Holtslag

Peter Holtslag, directeur Verder in Techniek

Als leverancier van verspanende gereedschappen en eigenaar van KIM Komeetstaal kwam ik bij veel  machinefabrieken en leerde ik de boeiende maakindustrie pas goed kennen. Het viel me op dat de gemiddelde leeftijd van medewerkers erg hoog was. Het viel me ook op dat door gebrek aan vakkrachten machines vaak stil stonden, dat er kennis verloren ging, dat er te weinig jongeren klaarstonden om de het stokje van de generatie babyboomers over te nemen.

Ik voorzag de noodzaak van instroom in onze machinefabrieken met gekwalificeerd personeel. Het idee van Verder in Techniek was geboren.

In samenwerking met Match4U en Harm Kort hebben we onze 8 weekse opleiding tot CNC-operator opgezet en uitgerold. Vier jaar na deze eerste stappen hebben we ruim 200, vaak langdurig werklozen omgeschoold en een nieuw perspectief gegeven in de maakindustrie. Vrijwel allemaal werken ze dagelijks met veel plezier aan hun nieuwe carriere in de metaalsector.

Ik ben trots en dankbaar te mogen bijdragen aan hun “roer om” traject en geniet telkens weer van elke startende klas.

Peter Holtslag, Directeur Verder in Techniek

Herman Fokkens

Herman Fokkens, docent Verder in Techniek

Ik heb 34 jaar ervaring met het gebruik van CNC draai- en freesmachines bij klanten wereldwijd. Vanuit de machinebouw, waar ik productielijnen met CNC machines inrichtte, stapte ik over naar de applicatie van Philips CNC besturingen. Ik trainde en adviseerde machinebouwers en eindklanten van kleine werkplaats tot luchtvaart-industrie in het gebruik en de programmering van de CNC’s. Daarna volgde ik Heidenhain, waar ik 3D meetcycli en gebruikersfuncties ontwikkelde voor de Millplus en later voor de nieuwste TNC besturingen. Nu kan ik met mijn kennis en ervaring mensen bij Verder in Techniek wegwijs maken in de voor hen onbekende wereld van het CNC verspanen. Het is mooi om te zien hoe zij ontdekken wat de CNC wereld te bieden heeft.

Herman Fokkens, docent CNC techniek

Harm Kort

Harm Kort, cursusleider Verder in Techniek

Peter belde, we hebben toen een ochtend bij Van der Valk gezeten. De sector heeft mensen nodig, maar we moeten het anders doen. Outside-in. Ik bezocht 33 machinefabrieken en daaruit ontstond een lijst met 17 competenties waarover een CNC-operator moet beschikken. In een half jaar hebben we het  lesmateriaal ontwikkeld. Gemaakt en gesmeed naar de wensen van het bedrijfsleven. Men deed er lacherig over maar na acht weken hadden we de eerste acht mensen opgeleid en toen kwam de bewondering. En dat doen we telkens weer, iedere acht weken nieuwe mensen opleiden.

We leiden anders op dan anderen. Didactisch misschien onverantwoord, maar wel gericht op resultaat. Je ziet mensen opbloeien, gemotiveerd raken, zichzelf innoveren, zichzelf enthousiasmeren. Wij maken mensen gereed voor de maakindustrie. Ze krijgen weer een plek krijgen in de maatschappij, waardoor ze weer kleur op het gezicht krijgen.

Harm Kort, Cursusleider, vh. comm. dir. Sandvik Coromant

Ineke te Pas

Ineke te Pas, managementassistent Verder in Techniek

Als spin in het web bij Verder in Techniek komen al mijn vaardigheden en ervaringen bij elkaar. Ik geniet van alle contacten en inspanningen die ertoe bijdragen dat kandidaten een compleet andere toekomst tegemoet gaan na Verder in Techniek.

Ik ben oprecht trots op het resultaat en op iedereen die dit mogelijk maakt!

Ineke te Pas, Management Assistent

Lubbert Tilma

Ik ben het jongste lid van het team Verder in Techniek. Voor mij is het overbrengen van het vak CNC verspanen meer een roeping dan werk.

In mijn carrière werkte ik met kleine en grote, complexe onderdelen. Het kleine werk heb ik geleerd bij een fijnmechanisch atelier waar ik heb gewerkt met 4-5 assige machines. Na mijn verhuizing naar de achterhoek heb ik nog meer ervaring opgedaan bij een bedrijf dat veelal met RVS werkte voor de voedingsindustrie. Ik beheers zowel Okuma, Heidenhain als de Sinumerik besturingen.

Nu is het prachtig om bij Verder in Techniek als docent verspaning mijn ervaring door te geven aan de volgende generatie verspaners. Toen ik hoorde van het plan om het grote tekort aan verspaners op te vullen met een 8 weekse opleiding twijfelde ik ook of het wel mogelijk was. Inmiddels heb ik verscheidene mensen mogen opleiden. Tot volle tevredenheid van het bedrijfsleven. Daar ben ik erg trots op!

Lubbert Tilma, Docent CNC techniek

Ben Schel

Ben Schel, docent Verder in Techniek

Ik heb 30 jaar een eigen bedrijf gehad in de metaalverwerking BSM Exhaust Systems. In die 30 jaar vond ook de ontwikkeling van de NC en CNC technologie plaats. In mijn bedrijf heb ik deze technologie dan ook van het begin af aan toegepast voor de ontwikkeling en productie van producten en productiemiddelen. Denk hierbij aan een CNC buigmachine gekoppeld aan een computer gestuurde meetmachine, CNC freesmachine, lasrobot en 3D plasmasnijrobot. Omdat ik graag wil dat deze kennis niet verloren gaat ben ik dan ook erg blij dat ik in 2016 ben gevraagd om het team van Verder in Techniek te komen versterken wat ik met veel plezier en enthousiasme doe.

Ben Schel, Docent CNC techniek

Nandi Thulin

Verder in techniek. Dat ga ik! Na 7,5 jaar Randstad zet ik een nieuwe stap, een stap die voelt als een stap verder…

De afgelopen jaren heb ik vanuit mijn rol bij Randstad Techniek veelvuldig samengewerkt met Verder in Techniek. Een samenwerking die wederzijds dusdanig goed beviel en uitmondde in de vraag of ik samen met Peter en Oscar Verder in Techniek een stap verder wilde brengen. En dat is precies wat ik ga doen.

In mei ik als Business Development Manager bij Verder in Techniek, verantwoordelijk voor de hele verspaningsmarkt in Nederland. Voor iedereen die met verspaning te maken heeft, verspaner is, of zou willen worden: ik ga graag met jou in gesprek! Ik sta te trappelen en ben klaar voor (aankomend) verspanend Nederland.

Nandi Thulin, Business Development Manager