Daarom werkt het in de praktijk

Eén van onze eisen voor toelating is voldoende motivatie. Omdat alle cursisten voldoen aan deze pittige toelatingseisen gingen ze succesvol op stage bij diverse bedrijven. Omdat het wederzijds goed bevalt is hen vaak na de stage een arbeidsovereenkomst aangeboden. Inmiddels leverden we 250 vakbekwame CNC Operators af. Ruim 240 van hen zijn nog steeds aan het werk binnen de branche. Zowel naar hun eigen tevredenheid als die van hun werkgever. Bedrijven waar onze cursisten aan de slag gingen waren o.a.:

PM
PM is an independent business with over 50 years of highly specialised experience in the design and manufacturing of precision linear bearings, frictionless slides and positioning systems.

Serving a global client base on the cutting edge of high-tech industries, our products are an integral part of the market’s constant push to develop the most innovative solutions. We are proud of our continued success in attaining our position as a trusted partner and architect of high performance linear bearing systems, crossed roller configuration technologies, motion systems and integrated solutions.

We are masters in solving complex technical problems. We apply deep mechatronic expertise and the latest manufacturing know-how to our clients’ specific industry challenges.

Bezoek website

Coremans, Rilland
Onze medewerkers zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het succes van Coremans. Investeren in scholing en het bieden van doorgroeimogelijkheden staan dan ook hoog in het vaandel.

Iedereen die denkt een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van Coremans, nodigen we van harte uit zijn of haar cv naar ons te sturen.

Bezoek website

Donghua, Alkmaar
Donghua International BV is een dochteronderneming van Hangzhou Donghua Chain Group CO., LTD: één van de grootste fabrikanten van kettingen. Hangzhou Donghua heeft diverse vestigingen in Europa en is ruim 20 jaar actief op de Europese markt. Aanvankelijk was Hangzhou Donghua vooral toeleverancier voor bekende merken, sinds 2008 Donghua verkoopt het ook producten onder eigen naam.

Bezoek website

Fokker, Hoogeveen
Uit de Fokker organisatie is Fokker Aerospace ontstaan als onafhankelijk Service Provider. Het is de ambitie van Fokker om ’s werelds meest innovatieve luchtvaart serviceprovider te zijn. Met betaalbare en betrouwbare oplossingen voor luchtvaartmaatschappijen.

Bezoek website

Kinkelder, Zevenaar
Kinkelder hoort bij de absolute wereldtop. Het familiebedrijf is een van de grootste en toonaangevende producenten van industriële cirkelzaagbladen. Naast de hoofdvestiging in Zevenaar hebben we nog 13 internationale vestigingen in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Bezoek website

Pillen, Lichtenvoorde
In juni 1956, werd de Winterswijkse Metaalindustrie opgericht door Theo en Catarina Pillen. Het bedrijf verhuisde diverse malen binnen Winterswijk tot in 1965 Pillen verhuisde naar Lichtenvoorde, waar het bedrijf verder ging onder de naam Machinefabriek Th.J.J. Pillen bv. Door groei in zowel de productie voor toelevering als de productie van eigen eindproducten, zijn er 5 werkmaatschappijen ontstaan welke vallen onder de ‘Pillen Group’. Inmiddels is ook de 3e generatie van de familie Pillen werkzaam in de verschillende bedrijven van de Pillen Group.

Bezoek website

Te Booy, ’s Heerenberg
Net als het continue streven naar kwaliteit is vakmanschap een vanzelfsprekend uitgangspunt bij Te Booy. Hierop is de gestage bedrijfsgroei sinds de oprichting in 1955 mede gebaseerd. Te Booy beschouwt zijn mensen als de pijlers waar het bedrijf op rust. Betrokken mensen die naast vakkundig en competent, inventief te werk gaan en worden gedreven door nieuwsgierigheid, vernieuwingsdrang en verbeterdrift. Mensen die proactief durven te zijn en tegelijkertijd de teamspirit omarmen. Ook met de huidige omvang blijven deze eigenschappen van waarde en wordt iedere medewerker aangemoedigd deze verder te ontwikkelen. Op deze manier, maar ook door het aanbieden van (bij)scholing en stageplekken, houdt en haalt Te Booy bekwame vakmensen binnenboord.

Bezoek website

VDL, Roden
Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Later is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking, de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen en heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie.

Bezoek website

VSH, Hilversum
Bij VSH gaat het om de juiste resultaten boeken. Dit doe je uiteraard met elkaar, waardoor het samenspel van de diverse afdelingen en samenwerken met collega’s het werk nog leuker maken. Maar we vergeten vooral niet om ook plezier te hebben. Zo wordt er naast het harde werken ook veel gelachen.

Bezoek website

Wila, Lochem
Te midden van ruim 300 medewerkers kom jij terecht in een familiebedrijf dat in 1932 is opgericht. Ondanks onze sterke groei houden we vast aan onze informele werksfeer, maar tevens professionele uitstraling naar de buitenwereld. We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt en dat je de mogelijkheid hebt om jezelf te ontwikkelen.

Bezoek website

Zuidberg, Ens
Bij Henk Zuidberg, de grondlegger van het bedrijf. ontstond in 1982 het idee om een tractor efficiënter te maken voor een agrariër. Hij ontwikkelde een ‘adapter’ die ervoor zorgde dat een tractor niet alleen aan de achterzijde een werktuig kan gebruiken, maar met behulp van de fronthef, ook aan de voorzijde. Samen met zijn broer, een agrariër, ontwikkelde hij het eerste fronthefsysteem; de basis voor het hedendaagse product van Zuidberg Frontline Systems dat inmiddels in meer dan 42 landen wordt verkocht.

Bezoek website

John Kooning, sales director DMG Mori Seiki
‘Elk initiatief om onze kennismaatschappij te versterken ondersteun ik van harte. Vroeger had je de bedrijfsscholen die in korte tijd hun medewerkers konden opleiden. Je ziet dat er steeds meer behoefte ontstaat aan vakkennis. De reguliere scholen missen vaak toch de aansluiting met het bedrijfsleven en het duurt relatief lang voordat ze beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Ik hoop ook dat dit soort initiatieven een positieve bijdrage leveren aan beroepen in de metaal. Vaak leeft er een beeld van een zwaar en vies beroep. Met name bij een beroep als CNC operator is dit zeker niet het geval. Je werkt met High Tech machines en besturingen. Het is een prachtig vak met mooie technische uitdagingen!’

Bezoek website

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR ONZE OPLEIDING

Direct inschrijven of meer informatie