“De opleiding CNC Operator bij Verder in Techniek leek mij van het begin af aan een zeldzame kans om opnieuw in de techniek werkzaam te zijn. Het is voor mij een intens traject geweest, zowel inhoudelijk als praktisch. Om met krachtige machines ingewikkelde producten te maken, zonder daarbij (kostbare) fouten te maken is geen kinderspel.

Daarnaast is er in de verspanende techniek kennelijk zoveel ontwikkeling gaande en er zijn zoveel verschillende processen, dat het een uitdaging is om er goed in thuis te raken. De opleiding biedt helder en logisch onderbouwd zicht op actuele ‘best practice’ bij boren, frezen en draaien. Voor de kandidaten wordt dit in korte tijd vertaald naar praktisch zeer goed toepasbare richtlijnen, waardoor we de machines vrijwel continu in gebruik konden houden.

Alles met het doel om vertrouwen te krijgen in het zelf uitvoeren van de juiste werkwijze. Voor mijzelf is dat prachtig gelukt bij Verder in Techniek, zodat ik mijn stage ook nuchter en vol goede moed ben begonnen, want zolang ik mijn kop er maar bij houd en voldoende vragen blijf stellen zal het goed gaan.

Ik wil een echte vriend van de spaan worden (uitspraak van docent Ben)” – Pedro Bergevoet

Wil je meer weten over onze opleiding? Bekijk dan onze website.

#verderintechniek #cnc #omscholing #review #techniek