Project omschrijving

“Ik ben Jeroen Jorna, 58 jaar, getrouwd, vader en trotse opa. Ik heb de afgelopen 20 jaar gewerkt als ‘slijter en dranken specialist’ in de detailhandel en een groothandel. Na een reorganisatie kwam er een einde aan deze periode en heb toen lang nagedacht wat ik de laatste jaren tot aan mijn pensioen het liefst wil doen. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor techniek en ben een handige klusser. Via een advertentie op Facebook zag ik de advertentie van Verder in Techniek over omscholing tot CNC Operator.”

Nieuwe uitdaging bij Maro Machinebouw

“Na een kennismakingsgesprek, introductie en rondleiding met een van de docenten werd ik enthousiast en het gevoel om iets te maken van een werktekening via programmeren en produceren trok mij zeer aan. Zowel het frezen als het draaien. Na het doorlopen van de tests etc. ben ik afgelopen 6 september begonnen met de opleiding. Dus nog een paar weken en dan examen en stage. Ik ga bij Maro Machinebouw in Terborg stage lopen en aansluitend hoop ik daar als medewerker te blijven. Ik ga meewerken aan een mooi project voor ASML.”

“Mijn grootste uitdaging is het programmeren van werktekeningen naar bijna perfect eindproduct. Ja er zijn toleranties maar dan moet je denken aan enkele honderdste of duizendste van een millimeter. Zo gaaf!”

Opleiding tot CNC operator

“De opleiding is zeer praktijk gericht en wordt door vakdocenten (lees: vakidioten) gegeven. Er is persoonlijke en professionele begeleiding en je wordt continu geprikkeld om het beste uit jezelf te halen. Doen en leren van je fouten maken je beter en geven je een goed gevoel. Er wordt ook veel gelachen en de sfeer met de mede-cursisten is prima.”

“Misschien had ik hier veel eerder mee moeten beginnen! Proost op een mooie toekomst in de wereld van verspanen!”

– Jeroen Jorna

Jeroen Jorna