Home/Welke kandidaten gingen je voor/Van keukenverkoper naar CNC operator

Van keukenverkoper naar CNC operator

“Als je meerdere keren toch wel een signaal krijgt dat het werk wat je al jaren doet, misschien niet meer het werk is wat bij je past, de wederzijdse liefde is over, dan is het nog een hele stap om dat te onderkennen, en daar dan ook wat mee te gaan doen. Ik heb het geluk gehad, dat het samen met mij niet alleen werd onderkend, maar ook dat ik de juiste mensen op mijn pad tegen kwam die mij daarin begeleiden en steunden.

Een beroep en bedrijfstak met toekomst
Maar goed daar sta je dan op je 51e, en dan… na de nodige gesprekken, testen waar liggen mijn interesses en wat wil/kan ik, gesprekken met de mensen uit de bedrijfstakken waar je interesse ligt, dan volgt het moment dat je gaat onderscheiden wat leuk is om hobbymatig te blijven doen, en waar ga ik mijn nieuwe baan in vinden. Bij mij was dat of in de metaal of in het hout, maar dan wel in het precisie werk. Het hele proces tot hier aan toe heeft bij mij circa 1 jaar in beslag genomen omdat ik een wel overwogen maar ook een voor mij goed onderbouwde keuze wilde maken. Ook wil je, als je gaat switchen, kiezen voor een beroep en bedrijfstak met toekomst.

Omscholen bij Verder in Techniek
En toen kwam ik Verder In Techniek tegen. Interesse getriggerd, gereageerd op hun advertentie, snelle reactie terug, gesprek gehad en gevoel was meteen goed. DIT MOEST IK GAAN DOEN. Oh ja, nog wel even slagen voor de testen, maar ook dat ging goed, en zo zat ik vlot daarna weer in de schoolbanken om mij in 8 weken om te laten scholen naar CNC draaier en Frezer. Veel nieuwe dingen, maar uitgelegd in een tempo, maar ook op een manier dat je het snel op pikt. Theorie gecombineerd met praktijk. Het geleerde meteen ook in de praktijk brengen op de daar aanwezige machines. Tijdens de opleiding was er ook al contact gelegd door Verder In Techniek met VCN mass turning in Leek, waar ik mogelijk mijn stage mocht lopen. Inmiddels heb ik naar aanleiding van deze stage hier een baan aangeboden gekregen!

Moraal van het verhaal voor mij, je bent nooit te oud om jezelf eens tegen het licht te houden. Kom je er achter dat het tijd wordt voor een totaal andere baan, in een een totaal andere bedrijfstak… zeg ik DOEN!! Ook ik werd op mijn 51e werd met open armen ontvangen in deze bedrijfstak van CNC techniek.”

Theo Stelwagen

Opleidingskalender

Je kunt instappen voor de volledige opleiding of voor het volgen van een module op onderstaande data:

Doetinchem

6 november 2023 t/m 5 januari 2024

8 januari 2024 t/m 1 maart 2024

Nog maar 38 dagen tot de volgende training!

Direct inschrijven of meer informatie

Scherpenzeel

23 oktober 2023 t/m 22 december 2023

8 januari 2024 t/m 8 maart 2024

18 maart 2024 t/m 10 mei 2024

20 mei 2024 t/m 12 juli 2024

26 augustus 2024 t/m 18 oktober 2024

28 oktober 2024 t/m 20 december 2024

Nog maar 24 dagen tot de volgende training!

Direct inschrijven of meer informatie

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR ONZE OPLEIDING

Direct inschrijven of meer informatie