Metaalbewerking

Metaalbewerking is een breed begrip, waarmee een complete tak van de wereldwijde industrie wordt beschreven. De mens gebruikt al metaal sinds de oertijd, en door de eeuwen heen zijn er steeds nieuwe manieren bedacht om met allerlei soorten metaal te bewerken en zo onze levens gemakkelijker, veiliger en comfortabeler te maken. Vandaag de dag is het metaalbewerkingsbedrijf in Nederland actueler dan ooit. Over de hele wereld worden Nederlandse metaalproducten verkocht en verwerkt in de meest uiteenlopende toepassingen. Verder In Techniek helpt jou op weg naar een mooie carrière in deze bloeiende industrietak, met opleidingen waarmee je als CNC operator een ijzersterke start maakt richting een glansrijke toekomst.

Cursus metaalbewerking in CNC techniek

In onze cursus metaalbewerking leer je alles dat je moet weten om aan de slag te kunnen als CNC specialist. CNC staat voor Computer Numerical Control, wat wil zeggen dat je de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied leert gebruiken om met slimme computers metaal te bewerken. Specifiek draait onze metaalbewerking opleiding om CNC verspanen, een verzamelnaam voor computergestuurd frezen, draaien, boren en kotteren. Als verspaner snij je met geavanceerde machines metaal tot op de millimeter nauwkeurig tot precies de juiste vorm – en eigenlijk ga je nog verder dan het niveau van de millimeters. Als je na acht weken klaar bent met je metaalbewerking opleiding heb je genoeg kennis en vaardigheden in huis om gegarandeerd aan de slag te kunnen bij de sterkste bedrijven uit de Nederlandse metaalsector: werkgevers zitten te springen om goede CNC operators. 

Metaalbewerkingsmachines

De CNC metaalbewerkingsmachines waarmee je leert werken zijn stateoftheart. Verder In Techniek heeft flink geïnvesteerd om de meest geavanceerde CNC apparatuur en metaalbewerkingsgereedschappen in huis te halen. Dat betekent dat je straks bij je nieuwe werkgever helemaal klaar bent voor de toekomst, omdat je al precies weet hoe je met de laatste innovaties in CNC frezen, boren en draaien om moet gaan.  

Bekijk de brochure

Start jouw carrière in de metaalbewerking vandaag

Een carrière als CNC specialist in de metaalbewerking betekent letterlijk werken op het scherpst van de snede. Je gaat aan de slag in een hightech omgeving met cutting edge apparatuur. Je maakt producten en onderdelen die worden toegepast in de meest innovatieve sectoren. Denk aan formule 1 wagens, de luchtvaartindustrie, scheepsbouw en ICT infrastructuur. Over de hele wereld wordt gevraagd naar Nederlandse metaalproducten, dus met jouw toekomst zit het wel goed. Onze CNC operator opleiding duurt maar acht weken: daarna kun je direct aan de slag. Start daarom vandaag nog jouw carrière in de metaalbewerking en neem contact op met de opleiders van Verder In Techniek! 

Meld je nu aan